tag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post5002528543976762273..comments2023-08-09T14:52:29.220+02:00Comments on Édes kötelesség: "Vegakamra" - Agar agarKatahttp://www.blogger.com/profile/15548847344053676466noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-75148354876294562692008-08-13T20:39:00.000+02:002008-08-13T20:39:00.000+02:00Szeretem ezt a Vegakamra sorozatot, még, még! :)Szeretem ezt a Vegakamra sorozatot, még, még! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-45516151456250138672008-08-13T12:01:00.000+02:002008-08-13T12:01:00.000+02:00Köszönöm a kiegészítést, ez valóban kimaradt ;o)Köszönöm a kiegészítést, ez valóban kimaradt ;o)Katahttps://www.blogger.com/profile/15548847344053676466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-81082896138246176152008-08-13T08:38:00.000+02:002008-08-13T08:38:00.000+02:00Egy nagyon fontos tulajdonságát még hozzátenném, m...Egy nagyon fontos tulajdonságát még hozzátenném, mégpedig, hogy sokkal magasabb hőmérsékleteket is kibír (< 85°C), mint a hagyományos csontokból nyert zselatin. No s persze a zselatinnál magasabb hőmérsékleten is dermed már meg (35-40°C kb.), szóval nyáron pl. "szobahőmérsékleten" is megköt ;)<BR/><BR/>Az ananász, papaya, kivi, füge és társaira csak friss állapotban vonatkozik - agar-agar-ral még nem próbáltam, sima állati zselatinnál ált. a dobozon is fel szokták tüntetni, hogy milyen friss gyümölcsökkel nem fog sikerülni a zselé. Mindenesetre főzés közben ezek a fehérjék denaturálódnak - emiatt pl. ananászt nem emészteni tudók (mint pl. én...) főzés után már meg tudják enni. Konzervgyümölcsökben is denaturálódtak már a fehérjék.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.com