tag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post7253231196621473826..comments2023-08-09T14:52:29.220+02:00Comments on Édes kötelesség: Kenyérügy - segíts, ha tudsz!Katahttp://www.blogger.com/profile/15548847344053676466noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-75887867337275445472009-08-09T05:11:20.041+02:002009-08-09T05:11:20.041+02:00köszönöm mindenkinek az ötleteket és a tanácsokat,...köszönöm mindenkinek az ötleteket és a tanácsokat, fogok még próbálkozni! :)<br />DuaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-88029057153394233152009-08-06T17:42:51.316+02:002009-08-06T17:42:51.316+02:00KatAnyaka, játszani hívlak, nézz be hozzám!:))KatAnyaka, játszani hívlak, nézz be hozzám!:))KryaSpirithttps://www.blogger.com/profile/03111598213077883712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-36894069244685033082009-08-04T11:35:44.133+02:002009-08-04T11:35:44.133+02:00Az eddigi válaszokon túl még egy szempont: ha más ...Az eddigi válaszokon túl még egy szempont: ha más probléma nincs vele, akkor ez nem biztos, hogy baj /emlékszem, a régi igazi kenyér is így működött/. Akkor csak egy módszer van ellene: nem kell benyomni. :-)Mariahttps://www.blogger.com/profile/00752824010214657414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-80270760667927245952009-08-04T11:33:52.306+02:002009-08-04T11:33:52.306+02:00A problémának több oka lehet:
- rossz minőségű lis...A problémának több oka lehet:<br />- rossz minőségű liszt, élesztő, túl híg tészta!<br />- nem megfelelő dagasztás, illetve, hogy hányszor volt megdagasztva a tészta? rendesen megkelt?<br />- sütés: túl magas hőfok? rövid sütési idő?<br /><br />Ajánlás:<br />-hacsak lehet használjon frissen őrőlt lisztet, használjon legalább 30-50% teljes őrlésű búzát is, keverhet bele rozs lisztet is<br />-az élesztő legyen nagyon jó minőségű (nekem a szárított élesztő jobban bejött, egyszerűbb sütni vele)<br />-nagyon fontos az alapanyagok jól elkavarása: először a szárazat keverjük össze, majd csak utána adjuk hozzá a folyadékot.<br />- A tészta állaga akkor jó, ha masszív, de jól gyúrható, ne sajnáljuk a fáradtságot a gyúrásra! min 3-5x gyúrjuk 10-10 percet közte 20-30 perc kelési szünet!<br />-A sütőt melegítsük elő, de inkább kisebb fokozaton süssük, pl. 200-220 fok. Ha nem vagyunk biztosak hústűvel szurkáljuk meg hogy áll a kenyerünk állapota.Szabó Gáborhttps://www.blogger.com/profile/04023709487730852028noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-47968864999719284012009-08-04T08:05:19.844+02:002009-08-04T08:05:19.844+02:00Nem lehet, hogy túl magas hőmérsékleten sűti? A hé...Nem lehet, hogy túl magas hőmérsékleten sűti? A héja hamarabb megbarnul, ropogósra sül, mint ahogy a közepe is átsülhetne. Egy kiló körüli kenyeret 180 fokon, légkeveréssel háromnegyed órán át szoktam sütni.jókajahttps://www.blogger.com/profile/07974685943278502754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-5853810615254277622009-08-04T00:37:47.468+02:002009-08-04T00:37:47.468+02:00az is elofordulhat, hogy a sutesi idovel, illetve ...az is elofordulhat, hogy a sutesi idovel, illetve a sutovel van problema, en szamtalanszor jartam ugy, hogy a receptben eloirt idonel ketszer (dnk pl.) hosszabban kellett sutnom a kenyeret (foleg rozs eseteben), hogy a tokeletes allagot kapjam.Moha és Sáfrányhttps://www.blogger.com/profile/11495231937804847733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-39701768618161835172009-08-03T23:24:57.154+02:002009-08-03T23:24:57.154+02:00Nekem erre az ugrik be, hogy több vizet használ, m...Nekem erre az ugrik be, hogy több vizet használ, mint kellene. Bár az azzal is jár, hogy nagyobb lyukacsok vannak a kenyérben, és többnyire be is eshet.<br />Vagy jóval több az élesztő, mint kellene, de az szintúgy együtt jár deformitással is.<br /><br />BridgeBridgehttp://biobrigi.blogspot.com/noreply@blogger.com