tag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post7841099037176766235..comments2023-08-09T14:52:29.220+02:00Comments on Édes kötelesség: Piskóta ( tej - és tojásmentes )Katahttp://www.blogger.com/profile/15548847344053676466noreply@blogger.comBlogger56125tag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-51455137427719868652014-01-27T19:11:21.837+01:002014-01-27T19:11:21.837+01:00Kedves Edith!
Emlékeim szerint - mostanában nem s...Kedves Edith!<br /><br />Emlékeim szerint - mostanában nem sütöttem ilyen piskótát - nem jön fel olyan extrém magasra, ezért én a helyedben biztosan dupla mennyiséggel próbálkoznék!<br /><br />Sok sikert és Isten éltesse Édesanyádat! :)<br /><br />KataKatahttps://www.blogger.com/profile/17690247033831843539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-90516957594310030702014-01-27T18:42:28.485+01:002014-01-27T18:42:28.485+01:00Kedves Kata!
Elhatároztam, hogy Édesanyámat megle...Kedves Kata!<br /><br />Elhatároztam, hogy Édesanyámat meglepem a szülinapján egy ebből a piskótareceptből készült tortával, hogy bebizonyítsam az egészséges is lehet finom. :) Persze a torta többi részénél is figyelemmel leszek erre a szempontra. Kérdésem az lenne, hogy ez a mennyiség amit leírtál egy 26 cm-es tortaformában kb. mennyire jön fel? Ketté kéne vágnom a piskótalapot és hülyén nézne ki, ha nagyon vékonyak lennének. Közéjük túrós krém fog kerülni. Vagy egyből dupla mennyiséggel induljak? Ha ez szempont, gázsütőm van. <br /><br />Köszönöm!<br /><br />EdithAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-68494464465369857512013-08-23T08:05:52.810+02:002013-08-23T08:05:52.810+02:00Szia Ebelle,
azt hiszem, még nem próbáltam csak g...Szia Ebelle,<br /><br />azt hiszem, még nem próbáltam csak graham lisztből sütni ezt, 100% teljesőrlésűből remek, állítólag 100% fehérlisztből is :) Én felezném, fele graham, fele teljesőrlésű ;)<br /><br />Szép napot,<br />KataKatahttps://www.blogger.com/profile/17690247033831843539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-66976620777491884812013-08-22T12:58:55.060+02:002013-08-22T12:58:55.060+02:00szia! Az lenne a kérdésem,h graham lisztből is leh...szia! Az lenne a kérdésem,h graham lisztből is lehet-e ezekkel az aranyokkal kesziteni. Vagy esetleg valami tanacs, felezzem ?( teljes kiörlesű plusz graham) Üdv Ebelle Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-87257256174303856682012-12-28T07:33:35.614+01:002012-12-28T07:33:35.614+01:00Keds Wilson :)
Szívesen, én meg köszönöm a kommen...Keds Wilson :)<br /><br />Szívesen, én meg köszönöm a kommented, örülök, hogy a változtatásokkal is jól működött a recept! :)<br /><br />Üdv Neked is,<br />Kata<br />Katahttps://www.blogger.com/profile/17690247033831843539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-19167848026126363132012-12-23T17:47:35.398+01:002012-12-23T17:47:35.398+01:00Kedves Kata!
Keresetem egy piskótareceptet, ami t...Kedves Kata!<br /><br />Keresetem egy piskótareceptet, ami tojás nélkül készül.<br />Nem vagyok vega, és minden ilyesmi elég távol áll tőlem, éppen ezért félve nyúltam a receptedhez, ráadásul olyan, hogy zabtej még nem is kóstoltam, teljes kiőrlésű tönkölylisztről meg csak hallottam, de azzal sem dolgoztam, talán nem is fogok. :)<br />Éppen ezért a cuccokat kicseréltem, az anyaghányadot megtartottam nagyjából: a tönkölylisztet sima fehér lisztre, a barnacukrot sima kristálycukorra, a zabtejet tehéntejre.<br />Egyébként mindent úgy csináltam, ahogy írtad. <br />Kb. 15 perce vettem ki a sütőből, egészen isteni lett.<br /><br />Nagyon szépen köszönöm, zseniális recept!<br /><br />(Egyébként a tésztaalapra egy ujjnyi vaníliapudingot borítok, rá túrótölteléket teszek, amit tejszínhabbal lazítok, és lezárom gyümölcskocsonyával. ez lesz az egyik karácsonyi süti.)<br /><br />Köszönöm még egyszer!<br /><br />Üdv:<br />-wilsonAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-58406012184951420402012-08-01T08:15:18.935+02:002012-08-01T08:15:18.935+02:00Kedves M!
Köszönöm a visszajelzést, további jó süt...Kedves M!<br />Köszönöm a visszajelzést, további jó sütést - főzést! :)<br />KataKatahttps://www.blogger.com/profile/17690247033831843539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-36821298688639584092012-07-22T17:11:33.041+02:002012-07-22T17:11:33.041+02:00Szia!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam a receptede...Szia! <br />Nagyon örülök, hogy megtaláltam a receptedet, én a liszt egy részét teljes kiőrlésű búzaliszttel helyettesítettem, plusz került bele egy kis darált mák és kakaópor, és nagyon nagyon finom lett, az állaga is tökéletes, szép tészta lett! Köszönöm a receptet!! :)<br />Üdv, <br />M.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-8249806197488970552012-05-30T22:23:10.021+02:002012-05-30T22:23:10.021+02:00*after eightes*after eightesEmihttps://www.blogger.com/profile/00453462225162718185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-49513048551712899322012-05-30T22:21:51.743+02:002012-05-30T22:21:51.743+02:00Sikerült megcsinálnom az after eigtes tortát, ezze...Sikerült megcsinálnom az after eigtes tortát, ezzel a piskóta recepttel. Mindenki meglepődött amikor hallotta, hogy nincsen benne tojás:) Sajnos azonban nem jött fel elég magasra a piskóta a torta formába, ezért 2 körbe kellett megsütnöm. Nincs ötletem, hogy miért lehet, mert sütőport és szódabikarbónából is megfelelő mennyiséget tettem bele.:(<br />Köszönöm a piskóta receptet, sikerült vele örömet szereznem egy olyan embernek, aki szinte alig ehet ilyen sütiket, tortákat. <br /><br />EmőEmihttps://www.blogger.com/profile/00453462225162718185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-32280988583235689482012-05-21T22:13:23.206+02:002012-05-21T22:13:23.206+02:00Értem, nem olvastam el rendesen, amit írtál, elnéz...Értem, nem olvastam el rendesen, amit írtál, elnézést. Nos a tönköly is egy búza fajta, tehát van benne sikért azaz glutén. Ebben az esetben nem ajánlom; sajnos ebben a diétában nem vagyok járatos, nincs gluténmentes lisztekkel kapcsolatos tapasztalatom. A tejet én nem helyettesíteném vízzel, egyrészt az íze, másrészt az állaga miatt sem, abban azért akad egy kis "anyag", ami szerintem kell a piskótához.Katahttps://www.blogger.com/profile/17690247033831843539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-56141267815787039972012-05-21T21:56:15.514+02:002012-05-21T21:56:15.514+02:00Kedves Kata!
Főként arra vonatkozott a kérdés, ho...Kedves Kata!<br /><br />Főként arra vonatkozott a kérdés, hogy a tönkölybúzába van-e glutén...mert sehol sem találtam meg rá a választ. Azóta vettem gluténmentes lisztet, viszont még mindig morzsolódik, bár már nem annyira mint a kukoricaliszttel. Viszont ami még aggaszt, hogy a torta formában a széle nagyon feljön...közepe meg beesik...:(<br />Nem tudod, hogy mi miatt lehet?<br />Tejet lehet vízzel is helyettesíteni, vagy fontos szerepe van a torta összetartásában?<br /><br />EmőEmihttps://www.blogger.com/profile/00453462225162718185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-769301378616818972012-05-20T23:19:28.117+02:002012-05-20T23:19:28.117+02:00Kedves Emő!
Nem pontosan értem a kérdést: a recep...Kedves Emő!<br /><br />Nem pontosan értem a kérdést: a recept szerint is tönkölylisztet használtam, teljes őrlésűt, tehát azzal működik! A fehér változattal nem próbáltam, de gyanítom azzal is menni fog, max kevesebb folyadékra lesz szükséged!<br /><br />Remélem, sikeres lesz a szülinapi torta akció :)<br /><br />KataKatahttps://www.blogger.com/profile/17690247033831843539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-6878561913319569932012-05-20T23:11:14.208+02:002012-05-20T23:11:14.208+02:00Kedves Kata!
Héten szeretnék sütni tojás-tej és g...Kedves Kata!<br /><br />Héten szeretnék sütni tojás-tej és glutén mentes piskótát. Kérdésem az lenne, hogy a tönkölybúza liszt jó lenne-e hozzá. Mert kukoricalisztből már próbáltam, de egyszerűen morzsolódik... Kicsit kétségbe vagyok esve, mert szülinapi tortának lenne.<br /><br />Köszönöm, <br /><br />EmőEmihttps://www.blogger.com/profile/00453462225162718185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-3715583617499646852012-04-07T20:40:30.674+02:002012-04-07T20:40:30.674+02:00Szia Vercsa!
Szerintem működik folyékony édesítőv...Szia Vercsa!<br /><br />Szerintem működik folyékony édesítővel is a recept, ( bár én úgy nem próbáltam még :), csak akkor vegyél vissza a tej mennyiségéből, különben nagyon híg lesz a tészta!<br /><br />Sok sikert hozzá!<br /><br />Üdv,<br />KataKatahttps://www.blogger.com/profile/17690247033831843539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-6819340993438711802012-04-07T16:47:36.220+02:002012-04-07T16:47:36.220+02:00Kedves Kata!
Véleményed szerint cukor helyett hasz...Kedves Kata!<br />Véleményed szerint cukor helyett használhatok rizs- vagy agavé szirupot? Kell vajon változtatni valamit akkor?<br />Köszi, üdv, VercsaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-26049365927832709142012-03-10T00:10:27.603+01:002012-03-10T00:10:27.603+01:00Köszönet ezért a "mentes" piskóta recept...Köszönet ezért a "mentes" piskóta receptért! Sikerrel debütált nálunk először mint meggyes piskóta, másodszor mint 1. szülinapi torta tésztája (saját karobos-zablisztes krémmel töltve) és harmadszor (de semmiképp sem utoljára) mint nagymama fordított almatortája! Ez remekül néz ki(http://molnemes.blogspot.com/2012/03/sutik-es-kepek.html), holnap lesz a kóstoló. Utólagos engedelmeddel belinkeltem a receptet a blogomra. Köszönöm még egyszer! További jó konyhatündérkedést kívánok!Emesehttps://www.blogger.com/profile/04693307431628498128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-39304247718989107672011-07-26T09:45:08.367+02:002011-07-26T09:45:08.367+02:00Gondoltam beszamolok rola hogy sikerult… 20 perc...Gondoltam beszamolok rola hogy sikerult… 20 percig sutottem a piskotat, miutan kivettem, 1-2 perc mulva probaltam felcsavarni, de szettoredezett az egesz, ugyhogy kezdtem elolrol. a masodikat mar csak 12 percig sutottem (mar akkor is jonak tunt), kivettem, feltekertem konyharuhaba, es mikor kitekertem (amikor mar teljesen kihult) hogy meg tudjam tolteni, akkor repedt el valamilyen formaban azert egyben maradt, csak toredezett volt. De nagyon finom lett, tenyleg nagyon finom es puha ez a piskota, tortakhoz mindenkeppen tokeletes. Azert ha valakinek sikerult belole tekercset csinalni, az irja mar meg, kivancsi vagyok Nem tudom mit ronthattam el. Igazabol meg “normal” formaban sem csinaltam piskotatekercset, ugyhogy nem tudom milyennek kellett volna lennie a tesztanak.<br />Azert az elso tekercs sem veszett karba, csinaltam belole meggyes, barackos, hazi csokipudingos finomsagot <br />Ja, es egyebkent mezzel csinaltam, de szerintem nem azal volt a gond, tenyleg nagyon jo allaga lett a tesztanak.kicsihodhttps://www.blogger.com/profile/04201876654327226803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-125111076062391992011-07-21T21:21:11.394+02:002011-07-21T21:21:11.394+02:00hopp, a link maradt csak le :-)
https://mesterszak...hopp, a link maradt csak le :-)<br />https://mesterszakacs.eu/receptek/gellert_tekercs.pdfkicsihodhttps://www.blogger.com/profile/04201876654327226803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-21476487297223196172011-07-21T21:20:40.819+02:002011-07-21T21:20:40.819+02:00Sziasztok!
Kata, egyebkent ezt a receptet szeretn...Sziasztok! <br />Kata, egyebkent ezt a receptet szeretnem megcsinalni a Te piskota tesztaddal. Szerinted kivitelezheto? :-)<br />A ferjem szuletesnapjara lenne egyebkent :-)<br /><br />Köszönöm: Ritakicsihodhttps://www.blogger.com/profile/04201876654327226803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-57400378914478046112011-07-21T21:15:19.957+02:002011-07-21T21:15:19.957+02:00Sziasztok!
Valaki próbálta mar esetleg a cukrot mé...Sziasztok!<br />Valaki próbálta mar esetleg a cukrot mézzel helyettesíteni? en altalaban azzal szoktam, ilyen piskota tesztat viszont meg soha nem csinaltam (semmilyen formaban sem), es nem tudom hogy ugy is sikerulne-e ilyen jo allagura es finomra, mint nektek. Egyebkent piskotatekercset szeretnek csinalni belole, szerintetek mekkora tepsiben kene csinalnom ezekkel a mennyisegekkel? Mert az egyik hozzaszolo irta hogy neki tul magas lett, es nem lett jo tekercsnek. :-)<br />Elore is koszonom szepen a segitseget!<br />Ritakicsihodhttps://www.blogger.com/profile/04201876654327226803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-28263490953907736802011-05-02T21:03:15.854+02:002011-05-02T21:03:15.854+02:00Szia!
Először is bocsi, hogy ilyen későn jelentke...Szia!<br /><br />Először is bocsi, hogy ilyen későn jelentkezem, de így jött össze…<br /><br />Képzeld el, kipróbáltam a fehér tönköly búzaliszttel is és egyszerűen mindig ugyanaz lett az eredmény, vagyis, hogy nem sikerült. Nem értem. Lehet, hogy most butaságot írok, de először arra gondoltam, hogy a sütővel van a bibi? Ugyanis mindig ugyanazon az oldalon púposodik fel nagyon a süti és fakad ki. De gondoltam a sütőporra vagy a szódabikarbónára is, ugyanis a múltkor sütöttem egy hagyományos piskótát (liszt, cukor, tojás) ebben ugyebár se sütőpor se szódabikarbóna, és a süti jó lett, amilyennek kell lennie, nem púposodott fel, nem nyílt szét és nem fakadt ki, pedig olyan lisztet használtam, amit a te receptednél is. Szóval a sütő okés :) Hm… Na szerinted mi lehet a rejtély? :)<br /><br />Üdv:<br />NikiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-36408897443845580312011-03-20T23:09:14.272+01:002011-03-20T23:09:14.272+01:00Szia Kata!
:) Nem szerettem volna a frászt hozni ...Szia Kata!<br /><br />:) Nem szerettem volna a frászt hozni rád!!!<br />Huhh..., ez a hétvége bolondok háza volt, nem tudtam próbálkozni... :(<br />Örülök, hogy te sikeres voltál megint, és utólagosan is sok boldogságot a lányodnak!!! ;)<br />Ígérem, amint sikerül valamit alkotnom, beszámolok róla! Amúgy köszönöm a segítséget!<br /><br />Niki :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-75621840509233384292011-03-14T19:51:11.356+01:002011-03-14T19:51:11.356+01:00Szia Niki!
Hűűű, a betyárját, a frászt hoztad rám...Szia Niki!<br /><br />Hűűű, a betyárját, a frászt hoztad rám a comment - eddel :P Nagyon - nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a süti, én is éppen tegnap sütöttem meg, mert a nagyobbik lányomnak készítettem belőle szülinapi tortát és nagyon klassz lett ( mint mindig ). A liszten tényleg nagyon sok múlik, mint Te is tapasztalhattad :P :) Én a Biomagos tk tönkölylisztet veszem, de csináltam már Eccofood - ossal is és azzal is jó volt.<br /><br />Szerintem a fehér tönkölyliszttel is működik a recept, bár én nem próbáltam még vele, évek óta csak tk lisztet használok :) És a kakaózásnál ugyanaz az eljárás módja, mint normál esetben!<br /><br />És nem baj, hogy ennyi bajod van, mármint szívesen válaszolok, ha tudok! :) <br /><br />Sok - sok sikert ehhez a project - hez is és félve írom le, hogy mesélj :)))), de kíváncsi vagyok na :P<br /><br />KataKatahttps://www.blogger.com/profile/17690247033831843539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-520422291353113941.post-52977014126150947672011-03-13T22:55:55.628+01:002011-03-13T22:55:55.628+01:00Kedves Kata!
A hétvégén alkottam, hogy mit? Hm…
S...Kedves Kata!<br /><br />A hétvégén alkottam, hogy mit? Hm…<br />Sikerült egy kis ’’szörnyet’’ sütnöm… :(<br />Jó nem vagyok profi cukrász, de sütöttem már eleget, mert szeretek sütni, de ilyet még nem tapasztaltam.<br />Szóval mindent úgy csináltam és mindenből annyi mennyiséget használtam, amennyit írtál, csak a cukor helyett steviát használtam.<br />Amúgy van egy pék barátom, és megkérdeztem, hogy ha kihagyom a cukrot, az befolyásol-e valamit a tészta állagán vagy, hogy feltétlenül szükségeltetik-e a cukor, vagy ha nem akkor kell-e valamit változtatni a recepten. Ő azt mondta, hogy semmit nem befolyásol a cukor, nem kellene, hogy más legyen, mint cukorral. Mert, hogy ők a pékségben csinálnak banános diós kenyeret kétféleképpen cukorral és anélkül, és hogy ők semmit nem változtatnak a recepten egyszerűen csak nem rakják bele a cukrot, és a kenyér ugyanolyan lesz csak ugyebár nem annyira édes.<br />Nos, kérlek szépen, eleve nekem a masszám olyan kevésnek tűnt és túl sűrűnek. Amikor beleöntöttem a 20cm-es tortaformába kb. 2 cm magasra ért fel a massza és össz-vissz 0,5-1 cm-t emelkedett, úgyhogy össz-egészében maximum 3-4 cm volt a kreálmányom. Azért írtam, hogy szörnyeteg lett, mert hol púpos, hol gödrös, hol meg teljesen szétnyílt és kifakadt, mint valami ír barna szódakenyér… :)<br />Ízre nem volt rossz, de ott is inkább kenyérre emlékeztetett, csak édes volt és egy kicsit citromos. Úgyhogy szegénykém a kukában végezte, mert ez már menthetetlen volt, teljesen elment tőle a kedvem.<br />Aztán jobban utána néztem a lisztnek, amit vettem, és hát igen, nem éppen süteményekhez ajánlották, maximum muffinokhoz és kekszek készítéséhez, de kifejezetten kenyerekhez… Na sebaj, másnap mérgemben kipróbáltam a lisztes zacskón található keksz receptjét. Az frankó lett, aznap el is fogyott.<br />Szóval szerintem új liszt után kell néznem. :) Otthon a Vegabond és az Eccofood teljes kiőrlésű tönköly búzalisztjét használtam, és azokkal nem tapasztaltam ilyet, sőt nagyon fini sütiket csináltam belőlük. Na, szóval ez az én kis mesém…<br />Lenne még itt a végén két kérdésem? Mi a véleményed, ha megpróbálom a fehér tönkölylisztet, jó az nem teljes kiőrlésű, de mégsem a finomított nulla tápértékű búzaliszt, a három fehér méreg egyike… Hm? No és a második meg, ha kakaósra akarom csinálni, magát a piskótatésztát, akkor ennél a receptnél is érvényes a szabály, hogy annyi evőkanál lisztet vegyünk el, amennyi kakaót belerakunk? Mennyi bajom van, mi? :)<br /><br />Üdv:<br />NikiAnonymousnoreply@blogger.com