2010. június 16., szerda

Ön - öntözős csokis - "pudingos" süti ( vegán )


Ebben az őrült melegben többször meggondolja az ember, érdemes - e bekapcsolnia a sütőjét egy sütemény ( azaz inkább a család kedvéért :P ), szerintünk ez egy olyan darab, amiért érdemes!! Nagyon egyszerű, viszonylag gyors és finom! ;) Legközelebb vanília fagyi dukál mellé, most csak tejszínhabot kanalaztunk a tetejére ...

A nevet illetően nem jártam utána, magyarul hogy szokás ezt a sütit nevezni, tudjátok azt, amelyik egy kis ezmegazból "magának készíti a krémet", azaz a pudingot sülés közben. Írjátok meg kommentben pls, ha valaki tudja, köszi! :)

A látvány nem túl szép, de az íze kárpótol ...

Ön - öntözős csokis - "pudingos" süti

A tésztához:
12,5 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
csipet só
6 dkg (nád)porcukor
2 teáskanál sütőpor ( foszfátmentes, ha van rá mód )
2 evőkanál cukrozatlan kakópor
1 csésze apróra vágott gyümölcs ( legjobb a rebarbara, de én most pl fagyasztott szilvával csináltam, mert csak az volt kéznél )
1/2 csésze növényi tej
4 dkg olvasztott bio margarin
1 evőkanál sárgaborsóliszt 3 evőkanál vízzel kikeverve ( ez egy tojásnak felel meg )
1 teáskanál vaníliakivonat

A szószhoz:
10 dkg barnacukor ( az eredeti receptben 18(!!!!) dkg szerepelt, de megkockáztatom, hogy még ez a 10 is sok! )
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csésze forró ( 100 fokos ) víz

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. A tésztának valókat keverjük össze, először a száraz hozzávalókat, majd külön a nedveseket, aztán mehet egybe az egész és a potyogtassuk bele a gyümölcsöt is. Öntsük a masszát margarinnal kikent sütőformába, majd a tetején oszlassuk el egyenletesen a cukrot, szórjuk rá a kakaót és végül mehet rá a lobogva forró víz is. 40 perc alatt sül készre és issssssteni finom lesz :o)))

4 adag


Forrás: Vegalicious blog

8 megjegyzés:

  1. Nem tudom, de az biztos, hogy csúcs szuper lehet

    VálaszTörlés
  2. Ez tök jól hangzik!
    Milyen formát ajánlasz hozzá?
    Zh.

    VálaszTörlés
  3. Köszi, Bianka! :)

    Zh, igaziból a forma szinte teljesen mindegy, az a lényeg, hogy a kerámia edény űrtartalma mondjuk 1 liter legyen minimum. Bugyogni fog sütés közben, egy kicsit rá is kozmál a cucc az oldalára, de a végén úgyis kanalazva tálalod, úgyhogy ez nem tragédia :o)

    VálaszTörlés
  4. Áhá, így már értem.
    Köszönöm.
    Sor fog rá kerülni, az biztos.
    Szeretem a receptjeidet.

    VálaszTörlés
  5. Szia Kata, hány dl a csésze? Nagyon szerteném megsütni:)!
    Köszi,
    SZilvi

    VálaszTörlés
  6. Szilvi,
    2,5 dl!
    Mesélj majd hogy ízlett! ;o)

    VálaszTörlés
  7. Szia Kata, nagyon köszönöm, hát ez valami isteni süti lett:-)! Nagyon hálásvagyok a receptért!
    Viszont volt egy kis ijedelmem, mert valamiért azt képzeltem, hogy a szószos-pudongos rész felül lesz, így azt hittem, hogy nem sikerült, amíg egy kanállal ki nem szedtem a sarkát:-). Ezért kérdezem is, hogy alul kell lennie a szósznak, ugye? Egyébként tökéletesen úgy nézett ki az enyém is, mint a tiéd a képen.
    Moat a babonéz receptedre gyűrok, ha veszek végre hozzávaló babot:-)!
    Üdv és további ilyen színvonalas blogot kívánok!
    Szilvi

    VálaszTörlés
  8. Szia Szilvi!

    Nagyon köszönöm a visszajelzést, nem is sejtitek, mennyire fontos ez egy bloggernek :o)) Az meg pláne örömmel töltött el, hogy ennyire ízlett Nektek is a süti!Klassz!!
    Megnyugtatlak, a szósz nekem is alul volt, úgyhogy mindent jól csináltál :o)
    A babonézhez jó babvásárlást kívánok ;o)

    Kata

    VálaszTörlés