Azt hiszem, igazán itt az ideje egy recept publikálásának is, régóta élek vissza a türelmetekkel, de hát mostanában nem töltök annyi időt a konyhában, mint kellene / korábban.
Ezt a fasírtot még valamikor augusztusban készítettem, gyerekmentes időszakban ;o), de most, ezeken a kissé hűvös őszi napokon is tökéletesen megállja a helyét. Akkor hideg krumplipürével ettük, amit most biztosan melegen tálalnék mellé és a salátát sem hagynám el az asztalról :o)
Csicserifasírtok
1 evőkanál olaj
1 közepes vöröshagyma
½ tv paprika
1 szál szárzeller
1 doboz csicseriborsó, lecsepegtetve
1 teáskanál sűrített paradicsom
2 evőkanál friss, aprított petrezselyemzöld
bors, só, kakukkfű, fűszerpaprika, chillipehely ( ha szereted a csípőset )
2 evőkanál teljes őrlésű liszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
kevés olaj a sütéshez
Az első evőkanál olajon süsd meg a felaprított hagymát, zellert és paprikát. Ha ez megvan robotgépben pürésítsd ( de ne teljesen pépesre!!! ) a fenti keveréket, a csicseriborsóval, a paradicsompürével és a fűszerekkel. Keverd hozzá a lisztet és a keményítőt, majd tedd a hűtőbe pihenni a masszát fél órára.
Serpenyőben melegíts egy kevés olajat, s közben készíts 12 fasírtot. Mindegyik oldalát süsd át alaposan a gombócoknak, míg szép barnák nem lesznek.
Ha esetleg nem akarnak összeállni a fasírtok, egy kevés liszttel / keményítővel segíthetsz a dolgon ;o)
Forrás: VeganDad's blog
MMMM! Nagyon fincsi lehet! Gyűlnek a hétvégi kaja terveim, ez is szerepel rajta, ráadásul minden hozzávaló a kamraszekrényben vár. Köszi!:))
VálaszTörlésJa és jól látom Kata, hogy rövid a hajad? Vagy csak összefogtad hátul?
VálaszTörlésBenzsi,
VálaszTörlésMesélj majd, hogy ízlett :o)
A hajam pedig tüsi, kérlek, csak nem látszik rendesen a képen :o) Meleg volt a nyár :o))
Megnagyítottam a képet, így látszik, hogy tüsi. Szerintem nagyon vagány, de ez kell is egy ilyen bevállalós lánynak aki hosszúból egyből tüsit vágat!! És a színe is változott úgy látom, most vörösebb. Üdvözöllek a rövid hajúak klubjában!:))
VálaszTörlésÓ, nálam ez teljesen megszokott, hogy kb. 2 - 3 évente hirtelen levágatom a loboncom. Most tuti megint így maradok pár évig, kinek van ideje / kedve reggelente a frizurájával foglalkozni?! Ráadásul a munkámhoz is ez az ideális, masszírozás közben gyakran megizzadok és ezt egyszerűbb tisztántartani :P
VálaszTörlésIsteni a csicseri, köszi Katám.......
VálaszTörlés