Nagyon finom és igazán egészséges változata a krémleveseknek. Szója sem kell bele, csak egy kis kesudió és máris kész a finomság.
Bazsalikomos cukkinikrémleves kesudióval
1 óriás cukkini, tudjátok a kertből, nem a boltból származó ( vagy 4 – 5 kisebb saláta cukkini a piacról )
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bio levespor, frissen őrölt bors, kevés só
marék bazsalikom levél
1 evőkanál élesztőpehely
3 – 4 evőkanál kesudió ( natúr, NEM sózott és pirított )
A felaprított hagymát párold meg az olajon, majd dobd rá a lereszelt fokhagymagerezdeket is és néhány perc után jöhet a feldarabolt cukkini is. Ha hozzám hasonlóan öreg cukkinivel dolgozol, talán megfontolandó, hogy a magokat ki kell kaparnod, de így is marad anyag bőven, ne félj! )
Párold rövid ideig a fenti alapanyagokat, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi kényelmesen ellepi, fűszerezd a levesporral, borssal és főzd puhára a zöldségeket.
A végén szórd meg a levest az élesztőpehellyel, a( z esetlegesen előre beáztatott ) kesudióval, a megmosott bazsalikomlevelekkel és alaposan turmixold össze. Gondolom, egy nagy teljesítményű géppel szebb munkát lehet végezni, mint egy sima botmixerrel, de így is teljesen jó lesz végeredmény. A végén természetesen kellhet még egy kis fűszer és tálalhatod is a levest.
( A mi tányérjainkba a gyerekek kedvéért néhány szem kölesgolyó is pottyant, de ez persze nem kötelező. )
Forrás: Fatfree vegan blog
Nézz be hozzám légyszi!:))
VálaszTörlésA leves biztos nagyon finom, csak arra lennék kíváncsi, hogy a sörélesztőpehely ebben is úg működik-e, mint a sajtszószban, vagyis, hogy másnap már nem igazán jó?
VálaszTörlésHát, nálunk nem volt második nap :D, de azt gondolom, nem lehet vészes az élesztő íze / befolyása a levesre, mert olyan kevéske van benne az egészhez képest. Én megkockáztatnám! :o)
VálaszTörlés