2010. július 11., vasárnap

Meggyes - kókuszos - kakaós süti ( tojás nélkül )

Ti miket főztök ebben a rekkenő hőségben? Én egyre kevesebbet, mert egyszerűen nem bírja a gyomrom a főtt ételeket ... megkívánom, elkészítem, de miután megettem, rosszul vagyok tőlük ... ezért igyekszem hideg salátákat, néha gabonával dúsított salátákat készíteni, hideg leveseket, töltött tökféléket sütni, melyeket langyosan fogyasztunk el s természetesen fagyikat kreálni. Az utóbbi időben úgyis túlzásba vittük a lányaimmal a cukrászdai látogatásokat, megbeszéltem velük, hogy anya fagyija finomabb is, egészségesebb is, együk inkább ezeket :) Ma délelőtt már tölcsért ( mezei tölcsér a helyi cukból ) is szereztünk hozzá, úgyhogy nincs megállás! Hamarosan jövök is egy egyszerű, de finom recepttel, addig is méltatnám Benzsi fincsi sütijét, melyet ma délután, tojás - és fehérlisztfogyasztó rokonoknak kínáltam és nagy sikere volt!


Meggyes - kókuszos - kakaós süti


20 dkg teljes őrlésű tönköly liszt

5 dkg zabpehely

5 dkg kókuszreszelék - bio!!, mert szerintem csak ennek van íze

2 evőkanál holland kakaópor

10 dkg lágy barnacukor

1 csomag Dm - s sütőpor

5 evőkanál olaj

2,5 dl vaníliás zabtej

1/2 kg magozott meggy


Előmelegítettem a sütőt 200 fokosra ( pokoli idő volt a konyhában :S ). Aztán összekevertem a tejet, az olajat, a cukrot, a kakaóport, ehhez öntöttem a kókuszreszeléket, a zabpelyhet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Szilikon formába kanalaztam a masszát, a tetejére rápotyogtattam a meggyszemeket és betoltam a sütőbe.

200 fokon sütöttem 10 percig, majd 175 fokon 35 percig. Rácson hagytam kihűlni.


Forrás: Benzsi receptje, köszönet érte itt is! :)

5 megjegyzés:

  1. Húúúúú, a tiéd is nagyon jól néz ki. Máris tudnék enni egy szeletet!:))

    VálaszTörlés
  2. én most sütöm remélem fini lesz :)

    VálaszTörlés
  3. Remélem, jól sikerült! :)

    VálaszTörlés
  4. igen,fini lett,jó kis recept!

    VálaszTörlés