2010. július 25., vasárnap

Tofu a tortán játék 2010. tavasz - nyár

Tegnap éjjel szomorúan vezettem hazafelé a nyugis pesti forgalomban. Ismét végetért valami, valami, amit nagyon megszerettem az elmúlt néhány hónap során és ez a fajta elengedés mindig keserédes ízt hagy a számban. Aki követte az eseményeket eddig, az tudja, hogy a Tofu a Tortán játékról beszélek, mely áprilistól egészen júliusig biztosított havi egy kellemes, izgalmas, beszélgetős - nevetgélős, barátkozós, nagyon finomakat evős kimenőt mind a négyünk számára.
Érdekes érzés volt 4 hetente más otthonába meghívást kapni, leülni annak az embernek az asztalához, akit eddig csak a blogjáról ismerhettem, megkóstolni azt az ízvilágot, melyet szintén csak a képekről sejthettem és közben persze egyre jobban megismerni új ismerőseimet, az asztaltársaimat.

Még egyszer köszönetet Verának, akinek a fejéből kipattant ez a szuper ötlet, mert nélküle most sok érzéssel és tapasztalattal lennénk szegényebbek. Sajnos az én tavalyi próbálkozásom ( V.G.B.T. = Vega Gasztro Blogger Találkozó ) csak egy alkalmat élt meg, de úgy látszik annak valamiért úgy kellett lennie :)

Továbbá köszönet illeti a kedves vendéglátókat, Verát, Bettyót és Adélt is, akik hatalmas lelkesedéssel, alapos rákészüléssel, komoly konyhai tudással és szintén nem kevés izgalommal tették az asztalra a remekműveket hónapról hónapra, ezzel is bebizonyítva, hogy Ők tényleg olyan háziasszonyok, akiktől sokat tanulhat az internetet bújó vega és nem vega olvasó egyaránt! :)


A menüket illetően természetesen teljesen szabadkezet kaptunk, a felhasználható alapanyagokat tekintve volt csupán egy kikötés, nem használhattunk semmilyen állati eredetű terméket, így mindent vegánul kellett megoldanunk. Verának és nekem ez nem jelentett problémát ( mi általában alapból így főzünk ) , Adél és Bettyó pedig nagyon ügyesen megoldották a kérdést ( amely főként a desszert témát érintette ).

Feladatunk volt a verseny végén pontozni egymás ételeit, italait, vendéglátói mivoltát stb., ám ebben az egyben a mi csapatunk - ha szabad így fogalmaznom -, elbukott. Tudniillik nem rangsoroltunk, mivel nem tudtunk. Mindenki nagyon finomakat főzőtt ( tényleg!! ), mindenki szívét - lelkét beleadta a vacsorájába ( tényleg!! :), nem lett volna fair sorbaállítani az esteket, mert a maga nemében mindegyik tökéletes volt. A tegnapi vacsi végén, amelyet Adél lakásában fogyasztottunk el, közös megegyezéssel kiosztottuk az előzetesen kinyomtatott emléklapokat, amelyeket mindenki boldog mosollyal az arcán vitt haza és ígérete szerint ki is tesz a falra ( vigyázat, ellenőrzés várható! :P )


Íme az én emléklapom erről a játékról ( mindenkinek ugyanilyen van, ugyanezzel a szöveggel :P )

A receptek folyamatosan kerülnek fel a közös blogra, a Tofu a tortánra, érdemes átkattintanotok, mert szuper ételeket fogtok főzni, ha követitek a példánkat :) A mi csapatunk receptjei ezen a linken találhatóak ( ahol olyan finomságok szerepelnek mint pl.: Töltött paradicsom zöldségspagetti ágyon, Medvehagymás polenta karamellizált sárgarépával, Pestos padlizsántekercsek tejszínes - spenótos újkrumplival, Bazsalikomos sültparadicsom leves stb. ) Kellemes olvasgatást és örömteli főzést kívánunk hozzájuk!


Köszi Csajok még egyszer, klassz volt Veletek!


Ui.: Ősszel kinél kezdjük újra?! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése