2008. augusztus 12., kedd

Egyszerű és nagyszerű grillzöldségek

Napok óta grillezett zöldségeket eszünk és még mindig nem unjuk! Sőt, a férjem azt mondta, jöhet a hét további részében is :o) A lányok már kevésbé lelkesek, de nem kínzom Őket, kifundálok Nekik is valami fogukra valót, ígérem!


Vicces, de sokáig nem jöttem rá a tűzhelyen készített, grillzöldségek igazi „titkára”, bár sokatoknak biztosan nem mondok vele újat: a lényeg, rá kell szánni az időt és minden egyes zöldséget külön – külön kell megsütni, s csak a végén összeborítani mindent a serpenyőbe. Így elkerülhető, hogy minden összeessen és míg a padlizsán mondjuk már alaktalanná sült, a gomba még épp csak levet eresszen stb.



Szóval, egyik zöldség beugrik az edénybe, megsül, aztán kiugrik, jöhet a következő, az is megsül, azt is kiszeded és sütheted a harmadik félét stb. stb. A végén csak össze kell melegíteni őket.

Nincs is szándékomban most különösebben komoly receptet leírni, hisz az előbb elmeséltem a lényeget. Nálunk ma este került a tányérra: gomba, padlizsán, cukkini, sütőben grillezett, héjától megfosztott paprika ( az a hosszú, piros fajta, a kápia ) és póréhagyma. Köretnek barnarizst készítettem és az egész egyveleget kakukkfűvel, csipet sóval, borssal fűszereztem. Tálaláskor szójaszósz / balzsamecet is mehet a tetejére.

Ennyi :o)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése