2008. augusztus 15., péntek

A foltozóvarga sütije ( vegán! )

Este szokás szerint végignéztem a gasztro.blog.hu -t és úgy láttam vége a clafouti – láznak, de jön helyette más: a cobbler. Micsoda véletlen, hogy tegnap este én is ilyet sütöttem a lányoknak. Őszibarackosat, vaníliafagyival, nyamm! Apának nagyon ízlett, kár, hogy a lányok csak a fagyit ették ki a tányérból :P, sebaj, több maradt nekünk!


Legközelebb megpróbálok lecsalni azért egy keveset a cukor mennyiségéből, fránya amerikai receptek …




Őszibarackos cobbler


Legyen a kezed ügyében:

½ csésze barnacukor

2 evőkanál kukoricakeményítő

3 szép & nagy őszibarack

1 csésze víz

őrölt fahéj

1 csésze teljes kiőrlésű liszt

2 evőkanál barnacukor ( ezt kihagytam )

1,5 teáskanál sütőpor

¼ teáskanál só

3 evőkanál növényi margarin

½ csésze növényi tej ( nálam rizs )


Így használd a hozzávalókat:

A sütőt melegítsd elő 200 fokosra. Egy kis edényben keverd össze a cukrot és a keményítőt, öntsd rá a vizet, majd kezd el melegíteni. Közben tisztítsd meg a barackokat és vágd kockára, cikkekre, ahogy tetszik és potyogtasd a megolvadt cukros keményítős vízbe. Kb. egy percig forrald, folyamatos keverés mellett.

Ha ez megvan, mehet a sütőformába ( én most piteformát használtam ), ahol még alaposan megszórhatod fahéjjal, persze csak ha szereted ;o)

Egy másik tálban ezután keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a margarint és a tejet, majd kanalazd a gyümölcsök tetejére.


Kész, mehet is a melegre, 25 – 30 perc alatt elkészül.




Langyosan, egy gombóc vaníliafagyival az igazi!!


Forrás: Recipezaar

3 megjegyzés:

  1. probald zabtejszinnel, sztem finomabb (mondjuk sztem a kobblernek kell egy surubb termek a tejnel

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nem hiszem, hogy adok neki még egy esélyt, annyit nem ér, de azért köszi, hátha más is kipróbálja ;o)

    VálaszTörlés