Este szokás szerint végignéztem a gasztro.blog.hu -t és úgy láttam vége a clafouti – láznak, de jön helyette más: a cobbler. Micsoda véletlen, hogy tegnap este én is ilyet sütöttem a lányoknak. Őszibarackosat, vaníliafagyival, nyamm! Apának nagyon ízlett, kár, hogy a lányok csak a fagyit ették ki a tányérból :P, sebaj, több maradt nekünk!
Legközelebb megpróbálok lecsalni azért egy keveset a cukor mennyiségéből, fránya amerikai receptek …
Őszibarackos cobbler
Legyen a kezed ügyében:
½ csésze barnacukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 szép & nagy őszibarack
1 csésze víz
őrölt fahéj
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál barnacukor ( ezt kihagytam )
1,5 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
3 evőkanál növényi margarin
½ csésze növényi tej ( nálam rizs )
Így használd a hozzávalókat:
A sütőt melegítsd elő 200 fokosra. Egy kis edényben keverd össze a cukrot és a keményítőt, öntsd rá a vizet, majd kezd el melegíteni. Közben tisztítsd meg a barackokat és vágd kockára, cikkekre, ahogy tetszik és potyogtasd a megolvadt cukros keményítős vízbe. Kb. egy percig forrald, folyamatos keverés mellett.
Ha ez megvan, mehet a sütőformába ( én most piteformát használtam ), ahol még alaposan megszórhatod fahéjjal, persze csak ha szereted ;o)
Egy másik tálban ezután keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a margarint és a tejet, majd kanalazd a gyümölcsök tetejére.
Kész, mehet is a melegre, 25 – 30 perc alatt elkészül.
Langyosan, egy gombóc vaníliafagyival az igazi!!
Forrás: Recipezaar
Nagyon guszta! És a forma is jó.
VálaszTörlésprobald zabtejszinnel, sztem finomabb (mondjuk sztem a kobblernek kell egy surubb termek a tejnel
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNem hiszem, hogy adok neki még egy esélyt, annyit nem ér, de azért köszi, hátha más is kipróbálja ;o)