Ezekben a cukkini tekercsekben semmi extra nincs, nem is hiszem, hogy olyan húúú, de finomak lennének ( magam is meglepődtem, hogy mind elfogyott a tálról a VGBT – n ), különlegességük egyedül abban áll, hogy a cukkinilapocskák nyersek. Eredetileg nem így akartam, de útközben meggondoltam magam, úgy éreztem a nyers, citromos, szezámos cukkini jobban passzol a várva várt tavaszhoz, mint sült társai.
Cukkini tekercsek ( sk. )
24 cukkini csík
½ doboz fehérbab konzerv
½ üveg ( bébiételes üvegecske ) szárított paradicsom
néhány mentalevél
só, bors
kevés olívaolaj
egy marék vegyes csíra
opcionálisan 24 db. olajbogyó
szezámolaj
citromlé
24 db. fogpiszkáló
Az alaposan megmosott cukkiniket zöldséghámozóval vékonyra csíkoztam, beletettem egy nagy tálba, rálocsoltam egy kevés szezámolajat és egy fél citrom levét, majd félretettem, míg elkészítettem a krémet.
A babot összeturmixoltam a szárított paradicsommal, picike olajjal, a mentával, fűszereztem és a legvégén beleforgattam a csírákat. Nem árt neki, ha hagyod állni, de azonnal is dolgozhatsz vele tovább, ha úgy hozza a helyzet.
A cukkinilapokat egyesével kiemeltem a pácléből, magam elé fektettem, rápakoltam egy teáskanálnyi babpürét és szorosan feltekertem, majd fogpiszkálóval rögzítettem, hogy szét ne essen. Nekem az olajbogyó a gyengém, úgyhogy majd' mindegyikre került egy szem.
Pedig húúú de finomak voltak :) A maguk nyers egyszerűségükben.
VálaszTörlésMarcsi
Kata, nagyon finom volt, és vendégváró falatkáknak tényleg jó ötlet. El fogom és is készíteni, csak babkonzerv helyett áztatott napraforgómagot fogok használni.
VálaszTörlés