Ezt a receptet is felteszem most, mert ahogy elnézem a hosszú távú előrejelzést, lesz még néhány hidegfront ezen a nyáron is … s akkor jól jöhet valami finom, melegítős étel. Ha meg esetleg tévednék, akkor tegyétek el és ősszel készítsétek el ezt a kaját :P
Paradicsomos lencsefőzelék
2 csésze lencse
7 csésze víz
3 babérlevél
7 szem újkrumpli
4 – 5 szál kisebb sárgarépa
1 kicsike zellergumó
1 paradicsom konzerv 400 gr. ( pl. Mutti polpa )
1 konzerv bébi kukorica
kevés vegamix
rozmaring
bors
só
A leöblített és véletlenül nem beáztatott ( csak elfelejtettem, Te nyugodtan áztasd be előző este ) lencsét felteszem főni a babérlevéllel és a vízzel, ízesítem vegamix – szel, alnaturás levesporral stb.
Mikor már forr egy ideje, belepakolom a feldarabolt répát, zellergumót, ismét hagyom egy kicsit rotyogni, majd jöhet a krumpli is. Ennek kell elvileg a legkevesebb főzési idő ugye, azért kullog a sor végén.
Lefedem és hagyom, hogy minden puhára párolódjék. Ekkor belekeverek egy egész paradicsomkonzervet, ezzel is hagyom vagy öt percig főni, belekeverem a felaprított kukoricát, fűszerezem és kész is.
Önmagában is nagyon finom, de lehet egy szelet teljes őrlésű pirítóssal is párosítani :o)
Ui.: Akik nem félnek a füstaromától esetleg néhány cseppet abból keverhetnek a főzelékbe.
Forrás: Fatfree vegan blog
A frontokat már én sem tudom követni, de ezzel a lencsével adtál egy tippet a hétvégi, húsmentes bográcspartihoz. Köszi:))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Ha a héten a rakott kelben nem lett volna lencse, most azonnal kipróbálnám! De így is, ősz előtt meg lesz a főpróba. Én csicseriborsóból szoktam valami hasonlót rittyenteni.
VálaszTörlésHanga, szívesen :o)
VálaszTörlésBenzsi, majd mesélj, hogy ízlett! :o)