2009. június 19., péntek

Vegán krémsajt

No, ez egy igazán egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető recept lesz, vagy inkább ötlet vagy mi a szösz. Mert a variációk sora végtelen, ráadásul már mások is emlegették a szójajoghurt lecsepegtetését az utóbbi időben, szóval, nem nagy kunszt, de finom!



Vegán snidlinges krémsajt


2 kis pohár szójajoghurt ( pl. Joya, ami így összesen 3 dl )

kb. 1,5 - 2 evőkanál bio margarin ( a mennyiség javítva!! )

tengeri só

frissen őrölt fehérbors

sok friss zöldfűszer, nálam ma reggel snidling, de jó a petrezselyem, a bazsalikom vagy bármi, amit kedveltek!


Egy nagyobb szűrőt kibélelek egy tiszta, papír kávéfilterrel, amelybe az eü. dobozból tiszta gézcsíkokat is keresztezek, az egész szűrőt belerakom egy nagy tálba, úgy, hogy a szűrő alja ne érjen hozzá a tálhoz és ebbe borítom bele a joghurtot. Leírni nehezebb, mint megcsinálni ;o)

Berakom a hűtőbe és hagyom pár órán át csöpögni. Sok víz távozik belőle, de nekünk az a jó, mert akkor finom, sűrű krémsajtot kapunk a művelet végén!



Ha ez megvan, kioperálom a gézből a masszát és kikeverem a margarinnal, esetleg extra szűz olívaolajjal. Ízesítem a fűszerekkel és ha van idő, hagyom állni, hogy érjenek az ízek, ha nincs, belekenem a férjem szendvicseibe és útjára eresztem a dolgozó embert :o)


3 megjegyzés:

  1. Tetszik a recepted, le is mentettem, köszönöm. A szendvicsben lévő kolbász is vega? Valahol megtalálom a receptjét a blogodon? (Tudom, hogy csináltál ilyesmit, csak egyszerűbb rákérdezni, mint keresgélni. Köszönöm!)

    VálaszTörlés
  2. CES, köszi :o)

    Napmátka, a kolbász is vega, de nem házi, kivételesen, hanem Vegabondos.

    Egyébként hasonló kolbászreceptet itt: http://href.hu/x/7yms találsz.

    VálaszTörlés