2009. szeptember 13., vasárnap

Bazsalikomos cukkinikrémleves kesudióval

Nagyon finom és igazán egészséges változata a krémleveseknek. Szója sem kell bele, csak egy kis kesudió és máris kész a finomság.



Bazsalikomos cukkinikrémleves kesudióval


1 óriás cukkini, tudjátok a kertből, nem a boltból származó ( vagy 4 – 5 kisebb saláta cukkini a piacról )

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

bio levespor, frissen őrölt bors, kevés só

marék bazsalikom levél

1 evőkanál élesztőpehely

3 – 4 evőkanál kesudió ( natúr, NEM sózott és pirított )


A felaprított hagymát párold meg az olajon, majd dobd rá a lereszelt fokhagymagerezdeket is és néhány perc után jöhet a feldarabolt cukkini is. Ha hozzám hasonlóan öreg cukkinivel dolgozol, talán megfontolandó, hogy a magokat ki kell kaparnod, de így is marad anyag bőven, ne félj! )

Párold rövid ideig a fenti alapanyagokat, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi kényelmesen ellepi, fűszerezd a levesporral, borssal és főzd puhára a zöldségeket.


A végén szórd meg a levest az élesztőpehellyel, a( z esetlegesen előre beáztatott ) kesudióval, a megmosott bazsalikomlevelekkel és alaposan turmixold össze. Gondolom, egy nagy teljesítményű géppel szebb munkát lehet végezni, mint egy sima botmixerrel, de így is teljesen jó lesz végeredmény. A végén természetesen kellhet még egy kis fűszer és tálalhatod is a levest.

( A mi tányérjainkba a gyerekek kedvéért néhány szem kölesgolyó is pottyant, de ez persze nem kötelező. )


Forrás: Fatfree vegan blog


3 megjegyzés:

  1. A leves biztos nagyon finom, csak arra lennék kíváncsi, hogy a sörélesztőpehely ebben is úg működik-e, mint a sajtszószban, vagyis, hogy másnap már nem igazán jó?

    VálaszTörlés
  2. Hát, nálunk nem volt második nap :D, de azt gondolom, nem lehet vészes az élesztő íze / befolyása a levesre, mert olyan kevéske van benne az egészhez képest. Én megkockáztatnám! :o)

    VálaszTörlés