Levesrecept következik, mert itt az ősz és mi bizony elég erősen kívánjuk az ilyen jellegű ételeket is, annak ellenére, hogy ésszel tudom, nem a legjobb a pocakunknak. Mindegy, mostanában valahogy jobban hallgatok az ösztöneimre, mint a könyvekben olvasott okosságokra ;o)
Ez a recept nagyon jól variálható, alaprecept, ha krémlevest szeretnék készíteni, csak jól fel kell tölteni a hűtőt egy -féle hozzávalóból, ami lehet brokkoli, patisszon, tök, karfiol, karalábé, cékla, répa, spárga, gomba vagy esetünkben zeller ( legközelebb azért egy nagy szem krumplival fogom enyhíteni ezt a vad zeller ízt, amivel igaziból nem is volt baj, csak kicsit erős volt ). A gyerekek egyébként szinte megkóstolni sem voltak hajlandóak, aztán Emmánál győzött az éhség és legalább a pirított kenyérkockákat kiette belőle ;o))
Zöldségkrémleves ( Francia potage creme )
Legyen a kezed ügyében:
2 fej vöröshagyma ( nekem 3 kisebb volt )
3 – 4 evőkanál olaj
1 liter víz
50 dkg zeller vagy más zöldség
4 evőkanál zabpehely
kevés frissen őrölt bors
szerecsendió, só, esetleg bio levespor
1 evőkanál friss zöldfűszer ( petrezselyem, tárkony, bazsalikom, lestyán ) ízlés szerint
1 dl szójajoghurt / rizstej / kókusztej
10 dkg szárazon pirított zsemlekocka
Így használd a hozzávalókat:
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítod, majd vízzel felöntöd. A megtisztított és feldarabolt zöldséget a fűszerekkel együtt a fazékba dobod, hozzáméred a zabpelyhet és fedő alatt, kis lángon megfőzöd.
Tálalás előtt mixeld össze a levest, keverd hozzá a joghurtot / tejet, forrald fel egyszer és már tálalhatod is. Nagyon finom, tartalmas leves lesz a jutalmad.
( Esetleg némi vizet még használhatsz hozzá, nálam állt egy ideig a leves és bizony eléggé besűrűsödött! )
Forrás: Halzer Györgyi: Vegetáriánus ételek a világ minden tájáról
Kérdésedre a válasz: igen, a kerri az curry akar lenni. Már ki is javítottam.
VálaszTörlésKicsit bekavartam a nyelveket.. :-)))))
üdv, Gabriella