Meg még folytathatnám a felsorolást, kell bele kelkáposzta, tofu és citromlé is. Az a hirtelen, wokban sütött fajta étel, amit nagyon kényelmes elkészíteni is. Olyan elegáns, ahogy a sorra előkészített hozzávalókat egy helyben állva szép, sorban dobálod bele a wokba, kevered – kavarod és már kész is vagy.
Ezt a variációt Heidinél láttam és már terveztem egy ideje, hogy megcsinálom, csak sajnos bejött közben a hideg idő. Márpedig ez a „stir fry” jobban illik egy kellemes, meleg nyár végi naphoz és nem egy hűvös, borongós, szürke, őszi estéhez … nah, mindegy, majd jövőre megismételjük.
Citromos csicseris cukkinis egytál
Legyen a kezed ügyében:
2 evőkanál olívaolaj
tengeri só
1 gyöngyhagyma
1 csicseriborsó konzerv lecsöpögtetve
1 csomag natúr tofu ( = 30 dkg )
1 csésze felkockázott kelkáposzta
2 kisebb cukkini
½ biocitrom leve és héja
bors, szójaszósz
Így használd a hozzávalókat:
Elő a wokkal, mehet bele az olaj, aztán a felszeletelt hagyma, 1 – 2 perc múlva a cukkinihasábok, a tofu, a csicseri és végül a káposzta. Legalábbis nekem így volt logikus, Heidi kicsit másként csinálta :o) A végén rádobtam a citrom héját ( csakis a sárga részt ), rácsavartam a levét, borsoztam, meglocsoltam egy picike szójaszósszal és tálaltam.
A gyerekek nem voltak elájulva tőle, valahogy nekünk sem egészen passzolt a mixbe a csicseri, egyébként meg finom volt :o))
Forrás: 101 cookbooks
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése