Emesénél bukkantam az ötletre pár hete, s rögtön megtetszett, mert karalábéból régóta nem készült semmilyen étel a konyhámban. Mostanában inkább nyersen ettük, de az esti vajaskenyér mellé kifejezetten jól esett ez az egyszerű, de nagyszerű „köret”. Köszi a receptet, Harmony! ;o)
Csőben sült karalábé
3 közepes karalábé
4 dkg bio margarin
2 dl növényi tejszín
1 dl növényi tej ( nálam rizs )
2 evőkanál teljes őrlésű liszt
5 dkg növényi sajt ( pl. Cheezly )
zsemlemorzsa a tál aljára
A karalábékat az elektromos párolóedényemben puhára főztem, közben elkészítettem a szokásos hamis bechamelt ( megmelengettem a margarint, megszórtam a liszttel, megpirítottam egy kicsit, felengedtem a tejszínnel és tejjel, fűszereztem szerecsendióval, sóztam, borsoztam és sűrűre főztem ). A plusz csupán annyi volt, hogy a legvégén reszeltem bele egy kevés növényi sajtot is.
Egy jénai alját megszórtam morzsával, rásorakoztattam a karalábé karikákat, majd meglocsoltam a bechamellel. Forró sütőben ( 190 fok ) kb. 15 – 20 percig sütöttem.
Forrás: Harmony blogja
Kata:) boldog vagyok,hogy nektek is ízlett + jó érzés viszontlátni másnál a receptet mégha picikét másképp is:)
VálaszTörlésNagyon guszta,ahhoz képest,mennyire egyszerű étel.
VálaszTörlésHarmony, köszi a receptet!
VálaszTörlésLiliNortianyu, szia! Harmony - t illeti a dícséret! :o)