2009. július 17., péntek

Kölcsönkaralábé

Na, nem sokra mentek velem, meg a recetptjeimmel ebben a nagy melegben, de mentségemre szóljon, hogy csúszásban vagyok magamhoz és az időjáráshoz képest is.

Emesénél bukkantam az ötletre pár hete, s rögtön megtetszett, mert karalábéból régóta nem készült semmilyen étel a konyhámban. Mostanában inkább nyersen ettük, de az esti vajaskenyér mellé kifejezetten jól esett ez az egyszerű, de nagyszerű „köret”. Köszi a receptet, Harmony! ;o)



Csőben sült karalábé


3 közepes karalábé

4 dkg bio margarin

2 dl növényi tejszín

1 dl növényi tej ( nálam rizs )

2 evőkanál teljes őrlésű liszt

5 dkg növényi sajt ( pl. Cheezly )

zsemlemorzsa a tál aljára


A karalábékat az elektromos párolóedényemben puhára főztem, közben elkészítettem a szokásos hamis bechamelt ( megmelengettem a margarint, megszórtam a liszttel, megpirítottam egy kicsit, felengedtem a tejszínnel és tejjel, fűszereztem szerecsendióval, sóztam, borsoztam és sűrűre főztem ). A plusz csupán annyi volt, hogy a legvégén reszeltem bele egy kevés növényi sajtot is.

Egy jénai alját megszórtam morzsával, rásorakoztattam a karalábé karikákat, majd meglocsoltam a bechamellel. Forró sütőben ( 190 fok ) kb. 15 – 20 percig sütöttem.



Forrás: Harmony blogja


3 megjegyzés:

  1. Kata:) boldog vagyok,hogy nektek is ízlett + jó érzés viszontlátni másnál a receptet mégha picikét másképp is:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta,ahhoz képest,mennyire egyszerű étel.

    VálaszTörlés
  3. Harmony, köszi a receptet!

    LiliNortianyu, szia! Harmony - t illeti a dícséret! :o)

    VálaszTörlés