Ezzel a recepttel nem mindenkinek mondok újdonságot, mert már sokan megénekelték az elkészítését előttem, de én szeretem, ha a saját blogomon is megtalálom azokat az ételeket, melyeket szerettünk :o)
Mézes krémes ( egy nagy tepsihez való )
40 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
4 evőkanál méz
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 citrom leve
1 dl olaj
a 15 dkg cukrot innét kihagytam ...
1/2 liter növényitej ( nálam rizs )
6 evőkanál teljes őrlésű tönkölyliszt
25 dkg bio margarin
10 dkg nádporcukor ( és nagyon édes lett így is, annak ellenére, hogy ez már az eredeti receptben szereplő mennyiség fele!!!! )
1 kezeletlen citrom héja
fél üveg házi baracklekvár
Csoki - vagy karobmáz a tetejére, nálam most csak olvasztott csoki volt, némi pálmazsírral kikeverve ... nos, ezen a téren igazán van még mit fejlődnöm, mert darabokra tört a süti tetején a csokimáz ... sebaj, majd legközelebb ügyesebb leszek! ;o)
Először készítsük el a krémet: főzzük fel a tejben a lisztet ( na, legközelebb itt tönkölydarát fogok használni, az anyukám is azzal csinálta, nem is értem, miért hagytam magam félrevezetni; ennek ellenére így is finom lett a krém! :o) A margarint a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd a lisztes tejhez adjuk és hagyjuk hűlni.
A tésztáhozvalókat annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk; osszuk négy részre, nyújtsuk ki egyesével és tepsi hátulján, sütőpapírra terítve süssük meg. 180 fokos sütőben kb. 8 - 9 perc. Melegen még kezelhető a tészta, ha kihűlt, óvatosan bánjunk vele, akkor már könnyen törik!
A kihűlt lapokat ezután megkenjük a krémmel és némi lekvárral, egymásra rétegezzük, bevonjuk csoki - vagy karobmázzal és legalább egy napra félretesszük érni és puhulni. Másnap már fantasztikusan finom!!! :o)
Forrás: Napfényes sütemények
Nézz be hozzám légyszives!:))
VálaszTörlés