2010. április 20., kedd

Medvehagyma krémleves

Ezt a levest az áprilisi főzőtanfolyamon készítettük a lányokkal és nagy sikere volt! Mivel saját kis kezeimmel volt szerencsém szedni idén a konyhámban előforduló összes medvehagymát, így jutott a résztvevőknek is ajándékba! Mindenkinek csomagoltam pontosan annyit, hogy otthon is megfőzhessék a családjuknak ezt a finomságot! :o) Úgy láttam, örömmel vitte haza mindenki a kis zacsikat ;o)




Medvehagyma krémleves


1,5 evőkanál biomargarin
7,5 dkg friss medvehagyma levél
40 dkg krumpli
1 liter víz és 1 evőkanál biolevespor
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fehérbor ( elhagyható )
szerecsendió, só, bors
+ burgonyapehely

Egy kanál margarinon futtassuk meg a felkockázott krumplit és a csíkokra metélt medvehagymát. Néhány perc után reszeljük hozzá a fokhagymákat, öntsük fel a vízzel, ízesítsük a levesporral és fedő alatt főzzük puhára a krumplit. Turmixoljuk össze alaposan a zöldségeket, tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt, a fehérbort, fűszerezzük ízlés szerint és hagyjuk egyszer felforrni. Közvetlenül tálalás előtt keverjük még bele a maradék margarint is, célszerű ezt is turmixolni, hogy krémesebbé tegye a levest.
( Ha nem elég sűrű a leves, burgonyapehely hozzáadásával segíthetünk magunkon! ) Tálaljuk krutonnal / kölesgolyóval vagy önmagában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése