Tegnap este villámgyorsan kellett valami vacsora – félét összedobnom, annak ellenére, hogy nem sok minden volt a hűtőben. Ja, aki fodrászhoz megy, piac helyett, az így jár :S
De egy vérbeli gasztroblogger nem jöhet zavarba ilyen szituban sem, előkaptam hát a cukkiniket tartalmazó zacskót és némi gondolkodás után egy finom főzeléket rittyentettem belőle. Kisgyerekes anyukáknak különösen ajánlom ezt a receptet, gyors és nagyon értékes tápanyagok rejlenek benne.
Cukkini főzelék ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
1 kg cukkini ( lereszelve géppel, kézzel, ahogy tetszik )
2 – 3 evőkanál olaj
1 – 2 evőkanál bio levespor
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 dl növényi tejszín ( pl.: zab vagy szója )
1,5 dl szójajoghurt
1 – 2 dl víz
tengeri só
friss vagy szárított kapor
friss citromlé
Így használd a hozzávalókat:
A megmosott és végeitől megszabadított tököket lereszeltem ( géppel ), aztán kevés olajon elkezdtem párolni. Fedő alatt, némi víz hozzáadásával, kb. 10 perc alatt érte el a kellő puhaságot. A tejszínt és a joghurtot kikevertem a liszttel, adtam hozzá egy pici főzőlevet és behabartam vele a zöldséget. Ízesítőnek levesport, kaprot és kevés sót használtam, s a legvégén csavartam bele egy kis citromlevet is.
Feltétnek szójaszószos, grillezett tofut ettünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése