Ez egy olyan este készült, amikor a gyerkőcök fürdetése közben azonnali és feltétlen édesség ehetnékem támadt. Csak úgy rám támadt a semmiből … piszokság! No, a tettek mezejére kellett lépni, gyorsan keríteni egy olyan receptet, mellyel nem kell sokat dolgozni, nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, max. a hűtőt ( az meg ugye úgyis mindig dolgozik :o)) és rövid időn belül – mondjuk, mire a lányok elmennek aludni -, már fogyasztható is legyen. Ja és legyen benne kókusz ;o)
Az alábbi krém maximálisan megfelelt minden elvárásának, minden kókuszrajongónak ajánlom!
Villámgyors kókuszkrém ( puding )
Legyen a kezed ügyében:
1 doboz kókusztej
¼ csésze barnacukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál hideg víz
Így használd a hozzávalókat:
Kezd melegíteni a kókusztejet, borítsd bele a cukrot, míg felforr, egy kis tálban keverd el a keményítőt a vízzel. Alaposan kutyuld aztán el a meleg tejben a keményítőt, folyamatos keverés mellett várd meg, míg besűrűsödik. Öntsd őket vizezett tálkákba és mehetnek a hűtőbe.
Én barackkal tálaltam, de bármilyen idény gyümölcs megfelel hozzá, nyamm :o))
Forrás: Naturally vegetarian recipes
Az egy doboz kókusztej ml-ben mérve mennyit jelent?
VálaszTörlésSzia Kitti,
VálaszTörlésa kérdés jogos, de a recept annyira régi, hogy sajnos nem emlékszem ... Valószínűleg a konzerv méretű ( 400 ml ) lehetett.
Üdv, Kata