Gyors, egyszerű és tökéletes vendégváró volt a locsolóknak húsvétkor. Vigyázat, nagyon nem édes, de nekünk pont így ízlett igazán ;o)
a képen a jobb felső sarokban látható
Nyusziváró répás muffin
1 + ¾ csésze teljes őrlésű tönkölybúzaliszt
¼ csésze lágy nádcukor
1 evőkanál őrölt lenmag
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
¾ teáskanál gyömbérpor ( vagy mint nálam, egy kevés reszelt gyömbérgyökér )
1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg
csipet só
1/3 csésze agavé szirup vagy méz
1/3 csésze édesítetlen almaszósz ( én olajat használtam helyette, ugyanennyit )
½ csésze natúr szójajoghurt
¼ csésze víz ( nálam rizstej )
1 teáskanál vaníliakivonat
1 + ½ csésze reszelt sárgarépa ( kb. 3 kisebb darab )
¼ csésze beáztatott mazsola
Mérd ki a száraz hozzávalókat, keverd hozzájuk a nedveseket. Forgasd bele a répát és a mazsolát és már mehet is muffin formákba a tészta. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc.
Forrás: Fatfree vegan
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése