2009. április 16., csütörtök

Nyusziváró répás muffin - vegán

Gyors, egyszerű és tökéletes vendégváró volt a locsolóknak húsvétkor. Vigyázat, nagyon nem édes, de nekünk pont így ízlett igazán ;o)


a képen a jobb felső sarokban látható


Nyusziváró répás muffin


1 + ¾ csésze teljes őrlésű tönkölybúzaliszt

¼ csésze lágy nádcukor

1 evőkanál őrölt lenmag

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál fahéj

¾ teáskanál gyömbérpor ( vagy mint nálam, egy kevés reszelt gyömbérgyökér )

1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg

csipet só


1/3 csésze agavé szirup vagy méz

1/3 csésze édesítetlen almaszósz ( én olajat használtam helyette, ugyanennyit )

½ csésze natúr szójajoghurt

¼ csésze víz ( nálam rizstej )

1 teáskanál vaníliakivonat


1 + ½ csésze reszelt sárgarépa ( kb. 3 kisebb darab )

¼ csésze beáztatott mazsola


Mérd ki a száraz hozzávalókat, keverd hozzájuk a nedveseket. Forgasd bele a répát és a mazsolát és már mehet is muffin formákba a tészta. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc.


Forrás: Fatfree vegan


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése