Olyan hideg levest szerettem volna készíteni, ami nem gyümölcsből készül, mégis jól esik egy forró nyári napon, amikor eszembe jutott a Vichyssoise, egy krumpliból és póréhagymából álló, egyszerű hideg leves. Ez volt az első alkalom, hogy megcsináltam és biztosan nem az utolsó!
Vichyssoise
1 nagy szál póréhagyma
40 dkg krumpli
2 evőkanál bio margarin
kb. 5 – 6 dl forró víz
1 dl növényi tejszín
bio levespor, tengeri só, bors
snidling tálaláskor
A felkarikázott pórét megpárolom a margarinon, azután rádobom a felkockázott krumplikat is, felöntöm a forró vízzel, fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm a zöldségeket.
Ha ez megvan, alaposan leturmixolom a levest, ha van időm, átpasszírozom ( de anélkül is finom lesz! ), hozzáöntöm a tejszínt, forralok még rajta egyet és kész.
Másnap, nagyon lehűtve ettük ebédre, és 4 – ből 3 – nak ízlett! :o)
Kata, elírtad a poszt címét.Amúgy a leves zseniális!:-)))
VálaszTörlésGabojsza, köszi :o)
VálaszTörlés