2009. augusztus 8., szombat

Vichyssoise

Olyan hideg levest szerettem volna készíteni, ami nem gyümölcsből készül, mégis jól esik egy forró nyári napon, amikor eszembe jutott a Vichyssoise, egy krumpliból és póréhagymából álló, egyszerű hideg leves. Ez volt az első alkalom, hogy megcsináltam és biztosan nem az utolsó!



Vichyssoise


1 nagy szál póréhagyma

40 dkg krumpli

2 evőkanál bio margarin

kb. 5 – 6 dl forró víz

1 dl növényi tejszín

bio levespor, tengeri só, bors

snidling tálaláskor


A felkarikázott pórét megpárolom a margarinon, azután rádobom a felkockázott krumplikat is, felöntöm a forró vízzel, fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm a zöldségeket.

Ha ez megvan, alaposan leturmixolom a levest, ha van időm, átpasszírozom ( de anélkül is finom lesz! ), hozzáöntöm a tejszínt, forralok még rajta egyet és kész.


Másnap, nagyon lehűtve ettük ebédre, és 4 – ből 3 – nak ízlett! :o)


2 megjegyzés: