Ismét egy kölcsön recept, ezúttal Jade konyhájából. Mostanában sok vendég fordul meg nálunk ( szerencsére ), s így gyakrabban kerül édesség is az asztalra. Ezúttal valami egyszerű, gyors és tuti dologra vágytam, ami biztosan bejön a gyerkőcöknek. Ez pont olyan volt. Az eredeti recept által javasolt fehér lisztet természetesen lecseréltem teljes őrlésűre és nagyon finom, puha kifliket sütöttem viszonylag rövid idő alatt.
A fotó szörnyű lett, de siettünk :o)))
Töltött kifli
50 dkg teljes őrlésű tönkölybúzaliszt
25 dkg vaj
25 dkg gyümölcs joghurt ( = nálam 1 kis doboz szójajoghurt + 1 őszibarack + 1 evőkanál méz összeturmixolva )
1 csomag sütőpor
csipet himalaya só
- lekvár és / vagy Karobella tölteléknek
A vajat vízgőz felett felolvasztottam, kicsit hagytam hűlni, s közben kimértem a lisztet, elkészítettem a gyümölcsös joghurtot, összekevertem őket a sütőporral, a sóval és mindent mindennel összedolgoztam.
Három gombócra osztottam a tésztát, kinyújtottam és végül 24 kiflit töltöttem és tekergettem fel. Volt egy kis maradék lekvárom a túrótortából, az került a kiflik egy részébe, a többi meg Karobella.
180 fokosra előmelegített sütőben 15 perc alatt meg is sültek!
A fenti már dupla mennyiség, 4 gyerekre és 3 felnőttre számolva, a maradékot meg becsomagoltam útravalónak :o)
Forrás: Jade konyhája
nemárhogyszörnyű... szerintem inkább nagyon kreatív ez a kép, nekem nagyon tetszik... :)
VálaszTörlésKöszi, Harmony! Inkább arra gondoltam, hogy homályos, mert az zavar benne :o)
VálaszTörlés