2009. december 16., szerda

Karácsonyi narancsos - diós keksz

Adventi süteménynek valót kerestem, olyat, amilyet a lányokkal könnyedén megcsinálhatunk. Dulminánál találtam egy nagyon jó alapot hozzá, amit kiegészítettem ezzel - azzal és kicsit keményebbre csináltam, mivel nekünk fontos szempont volt, hogy nyújtható és kiszúrható legyen a tészta. Nagyon klasszul sikerült!



Karácsonyi narancsos - diós keksz

35 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
10 dkg darált dió
10 dkg bio margarin
4 evőkanál méz
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 - ( esetleg 1,5 ) dl víz, apránként add hozzá, akkor nem tévedhetsz :o)
1 bio narancs reszelt héja
1 - 2 kanál kandírozott narancshéj apróra vágva
fahéj, szegfűszeg, kardamom

Nyújtható tésztát készítek a fentiekből, hagyom állni hideg helyen egy rövid ideig ( 15 - 20 perc ), majd nyújtom, kiszúrom, sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokosra előmelegített sütőben 7 - 8 perc alatt megsütöm.

Puha és nagyon finom kekszeket kapunk a végén, melyek jól tárolhatóak fémdobozban.

Forrás: Dulmina receptje

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy bevált a recept. És nagyon aranyos a kép! :)
    További jó készülődést az ünnepekre!

    VálaszTörlés