Ez az édesség egy igazi vitaminbomba, ráadásul nagyon finom és ha gyerekek is akadnak a háznál, móka az elkészítés is! Maga a recept már nem nagy újdonság, előttem már többen "megénekelték", de hátha nem ismeri még mindenki! :o)
( Hétvégén vendégeknek készítettük ezt a finomságot, jószándékkal, mégis előfordulhat, hogy a diófélék allergiát okoztak egyik kislánynál .... Sajnáljuk és mielőbbi jobbulást kívánunk Kingának!!! )
Reform kókuszgolyók
30 dkg zabpehely
10 dkg nádporcukor ( 20 helyett!!!, nekem az sok volt )
12 - 12 - 12 dkg őrölt dió - mandula és napraforgómag
20 dkg biomargarin
7 dkg karobpor ( 12 dkg helyett, az is túlzásnak tűnt, dehát ízlések és pofonok, ugye :o)
1 dl rizstej vagy egyéb növényi tej ( az eredeti recet szerint 1.5 dl, de én már ugye a száraz anyagokból is spóroltam )
10 dkg nádporcukor ( 20 helyett!!!, nekem az sok volt )
12 - 12 - 12 dkg őrölt dió - mandula és napraforgómag
20 dkg biomargarin
7 dkg karobpor ( 12 dkg helyett, az is túlzásnak tűnt, dehát ízlések és pofonok, ugye :o)
1 dl rizstej vagy egyéb növényi tej ( az eredeti recet szerint 1.5 dl, de én már ugye a száraz anyagokból is spóroltam )
kókuszreszelék bele és rá, tetszés szerinti mennyiségben, annyi, hogy jól lehessen vele dolgozni
( a lányok kedvéért készültek cukros golyók is, tehát olyan "szórócukor", vagy hogy hívják, is kellhet )
A zabpelyhet szárazon megpirítottam, majd megőröltem és az összes többi hozzávalóval összekevertem, golyókat formáztam belőlük, aztán továbbítottam a két kis kuktámnak, akik kókuszreszelékbe ill. színes cukorkabátba öltöztették őket.
Ez a hatalmas adag nagyon gyorsan elfogyott :o)
Forrás: Napfényes receptes könyv
Szia Kata!
VálaszTörlésEbbe nem kell alma?
Hello!
VálaszTörlésNem. Reszelve vagy hogy gondolod? :o)
Szia Kata! Hát izé,nem is tudom,igen,csak azért kérdeztem mert az eddigi reform kókuszgolyós receptekbe,amiket olvastam kell,de akkor ezek szerint ebbe nem.
VálaszTörlésNem mintha bánnám,egy gonddal(pucolás,csutkázás,reszelés) kevesebb.
Szia! :o)
VálaszTörlésJaaa, végülis ebbe is mehet, ha úgy érzed, csak akkor a tejjel vigyázni kell, nehogy túl lágy legyen a massza, de alma nélkül is nagyon - nagyon finom! ;o)