Nagyon komoly név egy nagyon egyszerű ételnek :P Sajnos nem saját kreálmány, de ennek ellenére finom, egyszerű és jószívvel ajánlom akár főzelék mellé feltétként, akár egy kis gabonás körettel társítva. A biochef oldalán találtam a receptet, nem is kellett rajta változtatni.
Örmény gombalepények
50 dkg gomba ( nálam most barna csiperke )
50 dkg héjában főtt krumpli
kb. 15 dkg teljes őrlésű tönköly vagy másmilyen liszt, de lehet, hogy még kelleni fog egy kevés pluszban
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
só, bors
kevés olaj
Az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a lereszelt fokhagymát és megpirítjuk az egészet; a végén sózzuk, borsozzuk.
Közben szabadítsuk meg héjától a krumplikat, nyomjuk át, majd keverjük össze a kész gombával, a petrezselyemmel és annyi liszttel, hogy vizes kézzel, könnyedén tudjunk a masszából lepénykéket formálni.
Néhány kanál olajon süssük meg mindkét oldalukat és kész is vagyunk :o)
Forrás: Biochef
( Fotó ezúttal nem készült, mert sötét volt, amikor megsütöttem a lepénykéket és ott sem voltam, mikor a többiek megették. )
Örmény gombalepények
50 dkg gomba ( nálam most barna csiperke )
50 dkg héjában főtt krumpli
kb. 15 dkg teljes őrlésű tönköly vagy másmilyen liszt, de lehet, hogy még kelleni fog egy kevés pluszban
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
só, bors
kevés olaj
Az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a lereszelt fokhagymát és megpirítjuk az egészet; a végén sózzuk, borsozzuk.
Közben szabadítsuk meg héjától a krumplikat, nyomjuk át, majd keverjük össze a kész gombával, a petrezselyemmel és annyi liszttel, hogy vizes kézzel, könnyedén tudjunk a masszából lepénykéket formálni.
Néhány kanál olajon süssük meg mindkét oldalukat és kész is vagyunk :o)
Forrás: Biochef
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése