2010. április 4., vasárnap

Padlizsános - paradicsomos lepény medvehagymával

Bevallom, nem erősségem a húsvéti nagy készülődés konyhailag, többek között ezért sem jelentek meg mostanában jobbnál jobb ( hehe ) receptek itt a blogon, mert egyszerűen nem is agyaltam sokat a menün :o) A vendégek is max. sütizni fognak nálunk holnap, "rendes" kaját nem igazán szoktak nálunk fogyasztani, mert ezek csak nekünk rendesek :P :o)


No de azért ma összedobtam egy egyszerű és ízletes ebédet, aminek a húsvéthoz nincs sok köze, de tavaszias és könnyed ;o)



Padlizsános - paradicsomos lepény medvehagymával


35 dkg leveles tészta ( házi, teljes őrlésű lisztből )

3 - 3 evőkanál bio ketchup és natúr szójajoghurt

egy marék medvehagyma, só, bors

1 kisebb padlizsán

2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, só, bors

2 paradicsom
10 dkg reszelt növényi sajt


A padlizsánt felkarikáztam, sütőpapíros tepsire fektettem, megkentem némi fokhagymás - borsos - sós olajjal és előmelegített sütőben ( 220 C ) meggrilleztem.

Közben a kinyújtott tésztát ( 15 x 15 cm ) megkentem a ketchupos - joghurtos - medvehagymás - sós - borsos egyveleggel, rápakoltam a padlizsán és paadicsomkarikákat ( felváltva ), megszórtam a reszelt növényi sajttal és 200 fokon nagyjából 20 perc alatt készre sütöttem.

Sült céklával és medvehagymalevelekkel ettük.

2 fő részére

És íme a két kis tojásfestő reggelről ( gyorsan - gyorsan, bolti festékkel :P )


Áldott húsvétot kívánunk minden kedves olvasómnak!!

Ui.: Előfordulhat, hogy az egyik hely felszabadul az áprilisi főzőtanfolyamon, ha valakinek van kedve jönni, dobjon egy mail - t! :o)

1 megjegyzés: