Ez egy ideális sütirecept. 5 percig tart kimérni és összekeverni a hozzávalókat, aztán már csak várni kell, míg kisül. A tetején a kukoricadara szenzációs ötlet, olyan könnyűvé teszi a tésztát, hogy csuda! ;o)
( a fotó vacak, tudom, bocs )
Meggyes – kukoricadarás cobbler
4 csésze magozott meggy ( friss, fagyasztott, befőtt )
1 csésze cukor ( jajjjj, én csak a felét használtam az alig édesített befőttemhez és még így is belesajdulok a gondolatba is, sokkal kevesebb is elég! )
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 teáskanál vaníliőrlemény
1,5 csésze teljes őrlésű tönkölybúzaliszt
½ csésze kukoricadara
¼ csésze cukor ( tessék, itt is cukor :o)
2 teáskanál sütőpor
csipet só
csipet szerecsendió
¼ csésze margarin ( olajat használtam )
1 csésze író ( helyett 1 csésze rizstej + kevés citromlé )
Előmelegítem a sütőt 190 fokosra.
A töltelékhez valókat összekeverem egy tálban: kimérem a meggyet, megszórom a cukorral, a keményítővel és a vaníliával, kanállal összeforgatom és egy kerek, mély sütőtálba borítom.
Kiöblítem a műanyag tálat és mehet bele minden, ami a tésztához kell: a liszt, a kukoricadara, a cukor, a sütőpor, só, szerecsendió, olvasztott margarin ( vagy olaj ) és a citromlével elkevert növényi tej. Összekeverem, rákanalazom a meggy tetejére és már tolom is be a sütőbe. 35 – 40 perc múlva készen is van. Érdemes várni még kb. 20 – 25 percet míg nekiesünk, egyrészt mert a keményítős gyümölcsnek csak használ, ha állhat egy kicsit, másrészt langyosan tényleg nagyon finom a süti!
Vigyázat, ha ugyanebben a fehér, ikeás tálban készíted, csak fele mennyiséggel dolgozz, mert ebbe nem fér több! ;o) Nem Ikeáás!!!!! Rosszul emlékeztem, Tescos és kb. 25 cm az átmérője! Elnézést a tévedésért!!!
Forrás: Baking bites blog
Na,ugye.....màr èn is mondtam,hogy az a kukoricadaràs tortaalap nekem nagyon bejott,olyan konnyu a tèsztàja ès most tudomànyosan is bebizonyosodott,hogy a dara "hibàja".Zsu
VálaszTörlésJól néz ki! Elég sok meggyeset csinálok én is, ürítem a fagyasztót..:)
VálaszTörlésDe ez a fél adag nagyon kevés (volt)!!!!!!
VálaszTörlés(És nekem a nagy ikeás tálam van, abba belefér(t volna).)
Sajnálom! Lemérem majd az enyémnek mekkora az átmérője és beírom a posztba. De azért remélem, ízlett! :o)
VálaszTörlésNagyon finom lett! Most meg épp őszibarackos-ribizlis sül. :)
VálaszTörlésÖrülök, jó étvágyat hozzá :o)
VálaszTörlésFincsi süti! Ez az első étel, amit a leírásod alapján készítek, de biztosan nem az utolsó :-)
VálaszTörlésPár hónapja olvasom a blogodat, és amellett, hogy tetszenek a receptjeid, klasszul írsz, élvezet már olvasni is!
Köszi vixi :o) Örülök, hogy ízlett, mesélj majd mi mást próbálsz / próbáltál ki tőlem!
VálaszTörlés