Mostanában nem főzök, ha tehetném még a konyhám közelébe sem mennék, egyszerűen túl sok a dolgom ( szerencsére ) és nincs ihletem. Ezért is hallgatok errefelé ( is ). De ez pl. finomra sikeredett a minap. Egyszerű, de pont azért jó! ;o)
Kapros – mustáros újkrumpli gombával ( sk. )
1 kg újkrumpli
½ kg gomba
1 szál póréhagyma
olaj
2 evőkanál bio mustár
2 – 2,5 dl növényi tejszín
friss vagy szárított kapor
só, bors
opcionálisan növényi sajt vagy 10 dkg
Előmelegített sütőben, 180 – 190 fokon megsütöttem a harapnivaló kockákra méretezett , megmosott, de természetesen meg nem hámozott, újkrumplikat, melyeket előbb megforgattam egy kevés sós, paprikás olajban. A krumpli méretétől, korától és a sütőtől függően ez kb. 20 – 30 perc alatt meg is van.
Közben nagy lángon megpirítottam a felkarikázott hagymát, majd kiszedegettem a serpenyőből; helyére kerültek az alaposan lecsutakolt, de egészben hagyott gombafejek, melyeket szintén nagyon lángon, folyamatos kevergetés ( a mozgatás fontos, hogy meg ne égjenek! ) mellett megsütöttem. Ekkor hozzáöntöttem a tejszínt, elkevertem benne a mustárt, sok ( ízlés szerint ) kaprot, sóztam, borsoztam és forraltam rajta egyet, s próbáltam nem elfelejteni visszacsempészni a pórét is! :o)
Mikor a krumpli már majdnem elkészült, ráborítottam a tejszínes gombakeveréket, kicsit összekevertem, megszórtam növényi sajttal és további 5 percre visszatoltam a sütőbe, irulni – pirulni.
3 felnőtt adag ( vagy 2 felnőtt + 2 kisgyerek )
Az étel is remek, no de ez a második fotó!:-)
VálaszTörlésKöszi :o)
VálaszTörlésEz a kaja egyszerűen mennyei! Még úgy is, hogy kihagytam a kaprot, mert a család nem szereti, a mustárt viszont kifelejtettem. A hétvégén ismételem. Köszi a receptet, meg azt is, hogy vagy nekünk! Nagyon-nagyon jók a receptjeid! Minél többet belőlük!!!
VálaszTörlésKöszi, Benzsi, bár a dícséret inkább Téged illet, mert ha se kapor, se mustár nem volt benne :o)))), akkor az már egy másik kaja volt, de örülök, hogy ízlett :o))
VálaszTörlésKöszi a visszajelzést!
Hát ez isssteni volt!Igaz nálunk sem menő a kapor,ezért petrezselyemmel helyettesítettem:)Köszi a receptet.Megint:)
VálaszTörlésEgészségetekre Nektek is! :o)
VálaszTörlésHú, köszi ezt a receptet, megihletett! Még sosem készítettem újkrumplit, de megtört a jég. =)
VálaszTörlés