Ez az étel még a hét elejei melegebb napok egyikén volt az ebédünk. Hirtelen felindulásból csináltam meg Heidi receptjét és bizony csak az utolsó pillanatban jöttem rá, hogy nincs itthon spenót :o( Múlt héten még lett volna a kiskertemben, de azóta ki kellett őket dobni, mert valami csúnya bogár megtámadta a szép zöld leveleket :o(
No, de visszakanyarodva a recepthez, egy kis római salátát találtam a hűtőben, amivel végül is megmentettem az ebédet! :o)
Könnyű spárgás wokos ebéd Heiditől
1 csomag füstölt tofu ( 30 dkg )
4 szál újhagyma
kevés frissen reszelt gyömbérgyökér
½ – 1 csomag zöld spárga ( én imádom, ezért használtam belőle egy egész csomaggal )
3 gerezd fokhagyma
1 nagy marok natúr, pirított kesudió ( nekem csak sima volt és el is felejtettem előpirítani :S )
1 lime leve
kevés friss mentalevél
kevés friss bazsalikomlevél
néhány marék friss spenót levél
szezámolaj
szójaszósz
Ennél a receptnél is, mint minden wok – ban készítendő ételnél fontos, hogy az összes hozzávaló kéznél legyen, előre felvágva / felkockázva / kimérve stb.
A forró wokba locsoljunk némi szezámolajat és ha füstöl, pirítsuk meg benne a kockákra vágott tofut. Ha minden oldala megpirult, szedjük ki és tegyük félre.
Újabb adag olajra mehet a hagyma, reszelt gyömbér, a felaprított spárga, majd egy perccel később a szétnyomott fokhagyma, kesudió, spenót. Ha a spenót már összeesett, locsoljuk meg kevés szójaszósszal és tegyük vissza a tofut a wokba. Forgassuk át, locsoljuk meg a lime levével, tépkedjük rá a bazsalikom – és mentaleveleket és már tálalhatunk is.
2 fő részére
Forrás: Heidi blogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése