2009. augusztus 20., csütörtök

Gyors, édes kiflik

Ismét egy kölcsön recept, ezúttal Jade konyhájából. Mostanában sok vendég fordul meg nálunk ( szerencsére ), s így gyakrabban kerül édesség is az asztalra. Ezúttal valami egyszerű, gyors és tuti dologra vágytam, ami biztosan bejön a gyerkőcöknek. Ez pont olyan volt. Az eredeti recept által javasolt fehér lisztet természetesen lecseréltem teljes őrlésűre és nagyon finom, puha kifliket sütöttem viszonylag rövid idő alatt.


A fotó szörnyű lett, de siettünk :o)))


Töltött kifli


50 dkg teljes őrlésű tönkölybúzaliszt

25 dkg vaj

25 dkg gyümölcs joghurt ( = nálam 1 kis doboz szójajoghurt + 1 őszibarack + 1 evőkanál méz összeturmixolva )

1 csomag sütőpor

csipet himalaya só


- lekvár és / vagy Karobella tölteléknek

A vajat vízgőz felett felolvasztottam, kicsit hagytam hűlni, s közben kimértem a lisztet, elkészítettem a gyümölcsös joghurtot, összekevertem őket a sütőporral, a sóval és mindent mindennel összedolgoztam.

Három gombócra osztottam a tésztát, kinyújtottam és végül 24 kiflit töltöttem és tekergettem fel. Volt egy kis maradék lekvárom a túrótortából, az került a kiflik egy részébe, a többi meg Karobella.


180 fokosra előmelegített sütőben 15 perc alatt meg is sültek!


A fenti már dupla mennyiség, 4 gyerekre és 3 felnőttre számolva, a maradékot meg becsomagoltam útravalónak :o)


Forrás: Jade konyhája


2 megjegyzés:

  1. nemárhogyszörnyű... szerintem inkább nagyon kreatív ez a kép, nekem nagyon tetszik... :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Harmony! Inkább arra gondoltam, hogy homályos, mert az zavar benne :o)

    VálaszTörlés