2009. december 27., vasárnap

Angol pogácsa

Zsuzsi barátnőm candidás időszaka alatt sokszor ettem ehhez hasonló, sütőporos pogit, még leírást is kaptam hozzá, mégsem sütöttem soha. Most is Őket vártuk karácsony első napján egy kis tereferére, úgyhogy a kedvében szerettem volna járni, kerestem a Napfényes könyvben egy ilyen receptet. Szerintem nagyon jó lett, biztosan máskor is megsütöm, mert óriási előnye, hogy 30 perc alatt megvan az egész.



Angol pogácsa

40 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
10 dkg biomargarin
1 teáskanál őrölt mustármag
2 teáskanál só
1 dl növényi tej
2 kiskanál szódabikarbóna
4 csapott teáskanál sütőpor
2 - 3 evőkanál lenmag
tetejére kevés szójajoghurt

A szójajoghurt kivételével mindent összegyúrunk, közepesen kemény tésztát készítünk ( esetleg szükségünk lehet még némi folyadékra ). Nyújtjuk, szaggatjuk, a pogik tetejét megkenjük a joghurttal ( meg is szórhatjuk extra adag lenmaggal ) és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 10 perc alatt megsütjük.

Forrás: Napfényes süteményes könyv

4 megjegyzés:

  1. Szia Kata,
    én a napfényes recepteknél sokszor gondolkoztam már, hogy a 'kiskanál' és a 'teáskanál' mértékegyszég miben különbözik, vagy esetleg ugyan az? Te mivel mérted ki?
    Andrea

    VálaszTörlés
  2. Szia Andrea!

    Igen, ez engem is el szokott gondolkodtatni ... egyszerűen azt csinálom, hogy ha teáskanál, akkor fogom a "rendes" teáskanalat és jóóól megrakom, ha kiskanál, akkor meg majdnem felezem azt a mennyiséget, ami ráférne, mert nekem elég nagy a teáskanal :P
    Hát így :o)
    Kata

    VálaszTörlés
  3. A recept frissen tesztelve, jelentem, finom! :)

    VálaszTörlés
  4. Kazerniel,
    köszönöm a helyzetjelentést :o)), örülök, hogy ízlik!
    Kata

    VálaszTörlés