2009. december 20., vasárnap

Forraltbor gyerekeknek ( is )


Sosem rajongtam érte különösebben, de idén valahogy nem hagyott békén a gondolat, kellene ilyet is csinálni. Ráadásul olyat, amiről a gyerkőcöket sem kellene letiltani! Jelentem sikerült és a csajok sokkal nagyobb élvezettel tüntették el az adagjukat, mint mi, felnőttek :o)

Forraltbor gyerekeknek

5 dl cseresznye - vagy meggylé ( én 2 házi befőtt, leöntött levét használtam )
3 dl tea ( valami lágy zöld, de a felnőtteknek egy enyhe fekete, pl. Lady Grey a Twiningstól is klassz, ez utóbbi alapból citrusos egy kicsit )
1 evőkanál barnacukor
2 rúd fahéj
7 - 8 szem szegfűszeg
4 - 5 szem szegfűbors
3 - 4 darab citromkarika

Az összes fenti hozzávalót összeöntöm, felforralom, azon melegében poharakba töltöm és szervírozom. A lányok persze majdnem hidegen itták, de ez már nem is meglepő :P

Ennyiből 2 nagy pohárnyi ( mint a képen ) italt kapunk!

Eszter ivás közben, bajszosan :o)

Emma pedig ivás után, jókedvűen :o)


5 megjegyzés:

  1. Te egy tündér vagy! Annyira kívánom a forralt bort és már-már elcsábultam... de ez így sokkal biztonságosabb! Még ma elkészítem... nyami-nyami!

    VálaszTörlés
  2. És a lányaid még tündérebbek...! Nagyon cukik!

    VálaszTörlés
  3. Aranyosak a lánykáid! Jók a receptek, biztosan kipróbálok párat. Nekem nincs időm írni, de tudnék adni 1-2 tippet. Majd' 3 éve vagyok vegetáriánus, a gyerekek jól tűrik, a férjem nem nagyon örül a vega ételknek, de nem főzök neki külön. Karácsonyra bararizses töltött kápit készítettem. Az ízlett mindenkinek. Boldog Új Évet mindenkinek!

    VálaszTörlés
  4. Névtelenként Kikszi vagyok. Nem tudom másként elküldeni. Üdv!

    VálaszTörlés
  5. Szia Kikszi!
    Örülök, hogy rátaláltál a blogra és remélem, sok hasznosat fogsz nálam olvasni!
    Ha van olyan recepted, amiről szívesen mesélnél nekem ( vagy a tipp mást jelent? :o), küldd el nyugodtan a címemre, ha kedvem lesz hozzá, lehet, hogy kipróbálom :o)
    jtkata kukac gmail pont com
    Köszi, BUÉK előre is!

    Kata

    VálaszTörlés