Vegán sajtos karfiolleves
Legyen a kezed ügyében:
2 evőkanál biomargarin / olaj / pálmazsír
2 közepes fej vöröshagyma
2 szál angol ( vagy másnéven szár ) - zeller
4 közepes krumpli
1 szintén közepes fej karfiol
1 teáskanál curry por
1 teáskanál őrölt mustármag
1 csésze ( avagy ízlés szerint ) növényitej
egy kevés reszelt növényi sajt ( nem házi, azzal szerintem nem működne úgy! )
1,5 csésze fagyasztott zöldborsó ( én egy kis üveges bio konzervet használtam az utolsó pillanatban, mert elfelejtettem beletenni a fagyasztottat :S )
2 teáskanál kapor
só, bors és rozmaring ( ez utóbbit én elhagytam )
Így használd a hozzávalókat:
Az olajon pirítsd egy kicsit az apróra vágott hagymát és zellert, add hozzá a felkockázott krumplit, az apró rózsákra szedett karfiolt és önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Keverd hozzá a curry – t és a mustármagot, fedd le és főzd puhára a zöldségeket.
Zárd el a gázt ( vagy villanyt ), nagyjából a felét merd ki a zöldségeknek, a maradékot pedig botmixerrel dolgozd el. Tedd vissza a karfiol és krumplit, meg a borsót is, forrald fel újra a levest ( közben szabályozhatod a sűrűségét növényi tej hozzáadásával ), reszelj bele ízlés szerint a sajtból ( én Edam – Sheese – t használtam, mert az eredetileg ajánlott Cheddar túl erős lett volna a mi ízlésünknek ), de az sem tragédia, ha ezt a lépést kihagyod!!! Ha azonban beleteszed, számíts rá, hogy nem fog „rendesen” elolvadni, mint egy tejes sajt tenné, ezért nem árt még egy picit bevetni a botmixert! Fűszerezd még a kaporral, sóval, borssal és kész is vagy.
Nem hátrány, ha hagyod állni és érni az ízeket, én délelőtt főztem meg a levest és csak 6 körül ettünk este, s nagyon finom volt!
kb. 8 személy részére
Forrás: An English Christmas – Vegsource
Előzmény: Karácsonyi menü - 2008.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése