Meséltem nemrég, hogy rendeltem a Reform Cukrászat termékeiből is, marcipánosat és kókuszosat, amelyek vasárnap meg is érkeztek hozzánk. ( Azt hiszem 880 HUF / negyed kiló. ) Egyelőre csak a kókuszosat kóstoltuk, amiről azt kell mondjam, nem rossz, nem rossz, de lehetne jobb is és egy kicsit édes is, mármint, hogy túúúúl édes. A marcipános zacskót még nem bontottam ki, helyette inkább elkészítettem Dolce Vita szaloncukros receptjét, pici módosítással. Ez nagyon finom lett!!! Gondokodtam egy darabig, a sima porcukrot hogyan és mivel váltsam ki, mert nincs az az isten, hogy én sima porcukrot tegyek bármilyen ételbe is, a nádporcukor most éppen nem volt elérhető számomra, így maradt a szőlőcukros megoldás. Klasszul vizsgázott, a massza éppen csak édeskés, a bevonat meg úgy is elég csokis volt ahhoz, hogy a végeredmény csodás legyen.
S hogy idén még ne érjen véget a szaloncukros történet, próbálok egy kókuszosat is csinálni, valami már érlelődik a fejemben, aztán, hogy hajlandó lesz – e összeállni a massza a pulton vagy sem … ki tudja? :o))) Folyt köv.
Marcipános szaloncukor
Legyen a kezed ügyében:
10 dkg őrölt mandula ( Lidl – ben készen kapható 20 dkg – s zacsiban )
5 dkg szőlőcukor
néhány csepp víz ( ezzel óvatosan és főként lassan bánjunk )
kevés kandírozott narancshéj
fél citrom leve
csipet fahéj
a bevonathoz csoki … bocs, ennek nem tudom megmondani a mennyiségét, dobáltam a maradékokat, télapókákat, amik a hűtőben voltak
Így használd a hozzávalókat:
A mandulát, a cukrot, a citromlevet, a fahéjat és a narancshéjat késes robotgépbe dobtam, néhányszor megnyomtam a gombot, hogy összekeveredjen minden mindennel, majd tényleg csak egy nagyon kevés ( meleg ) vizet öntöttem hozzá és megint beindítottam. Ennyi, kész is a massza :o)
Megformáztam a leendő szaloncukrokat, vízfürdő felett megolvasztottam a csokit, aztán villa segítségével egyesével bevontam mindegyiket. Én nem szórakoztam holmi rácsokkal, tányéron, a teraszon hűtöttem ki őket, aztán papírt vagdostam ( nekem ez a legmacerásabb része :S ) és becsomagoltam, hogy csinosak legyenek :o)
Attól tartok a fára nem jut belőlük … :o)))
Egyébként DV. dupla mennyiségből csinálta, de nekünk így is sok már a nassolnivalónk :S
Forrás: Dolce Vita blogja
Szia!
VálaszTörlésBocs a kérdésért, de honnan töltötted le ezt a hátteret? Nagyon aranyos :)
Köszi és további jó készülődést!
Üdv: Lekvároskukta
Szia!
VálaszTörlésSemmi gond. A blog bal oldalán van egy reklámjuk, arra kattints rá és ott találsz egy csomó klassz hátteret ( Free backgrounds and more ).
Üdv: Kata
Szia!
VálaszTörlésEzek a hátterek tényleg nagyon jók,lehet hogy én is ünnepi ruhába öltöztetem a blogomat... :)
A szaloncukraid nagyon jól néznek ki!
A reform szaloncukor viszont kicsit megdöbbentett...
Szia!
VálaszTörlésMi is épp ma készítettük el DV receptje alapján a marcipános szaloncukrot,és nagyon jó lett, csak nem világos a massza, mert a mandulát héjastól darálták... De azért finom.
Én is a kókuszoson töröm a fejem, és azt hiszem tejporral+vízzel fogom ragasztani.
Hol vettél ilyen szép papírt?
Gratulálok, tényleg jól néznek ki!
Szia!
VálaszTörlésKöszi szépen :)
(Mindig bezárom az előugró ablakot, ezért nem vettem észre)
Nagyon csinosak a szaloncukrok!
Üdv
Papírt a helyi papír boltban, Pécelen ;o)
VálaszTörlésSzia! Engem a csokimázazás érdekelne részletesen, lehet? Felszúrod őket a villára?
VálaszTörlésOrsi!
VálaszTörlésLehet :o))) De én nem voltam ennyire kifinomult, mert nem akartam kockáztatni, hogy esetleg szétessenek a kis drágák, úgyhogy simán bedobáltam őket a forró csokiba, meghempergettem és villával kihalásztam őket ;o)
Hű mennyi szaloncukor!
VálaszTörlésTerveztem én is, de nem tudom, hogy belefér-e még. Egyelőre a messzi rokonokat látogattuk meg, aztán jön a sulis-ovis készülődés-ünnepségek, aztán kezdem a hozzánk jövő rokonok fogadására szalonképessé tenni a házat. A sütés-főzés már merő kikapcs. lesz :)
Ma megyek vásárolni a két Kicsivel.