2008. december 9., kedd

Szejtánfelvágott

Már én is nevetek magamon, milyen gyakran futok bele az utóbbi időben mindenféle szejtános receptbe az angol nyelvű blogokon, pedig esküszöm, nem is keresem őket. Ennek a kenyérrevaló, szeletelhető, finoman fűszerezett kreációnak azonban kifejezetten örültem, mert a férjem sokat sóhajtozott az utóbbi időben, hogy unja már a sima margarinos kenyeret.



Annyiban különbözik az eddig általam már próbált szejtánoktól, hogy ez a recept főtt babot használ kiegészítőnek. Jótanács: csak féladagot készíts elsőre, így is lesz félkiló felvágottad!




Szejtános „felvágott”


Legyen a kezed ügyében:


1 csésze főtt fehér bab

2 csésze víz

¼ csésze olaj

2 teáskanál tengeri só

2 teáskanál fűszerpaprika

2 teáskanál hagymagranulátum vagy friss hagyma

1 – 2 gerezd fokhagyma

¼ teáskanál kurkuma

1 evőkanál szójaszósz

pici folyékony füst

2 + ¾ csésze szejtánpor

kevés majoránna, lestyán, oregánó, zsálya, frissen őrölt bors


Így használd a hozzávalókat:


A szejtánpor kivételével dobj mindent a robotgépbe és daráld – keverd össze. Ha ezzel megvagy, keverd hozzá a szejtánport is és dolgozd egy nagy gombóccá az egészet. Hosszúkás rúddá vagy mivé kellene formálnod a masszát, melyet alufóliába csavarva egy óra hosszat kell párolni gőz fölött / elektromos párolóban, majd ezt követően 175 fokos sütőben 45 percig sütni.




Érdemes megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert frissen meglehetősen vastag szeletekre lehet csak vágni. Másnap azonban már lényegesen vékonyabbra, igaz, nekem nem sikerült olyan papírvékonyra, mint a kitalálójának, de sebaj! ( De harmadnap már igen, csak arról nincs fotó! :P )


Még a lányaim is szeretik ezt a feltétet, ami igazán nagy szó! ;o)


Forrás: VeganDad


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretném kipróbálni, de mi az a folyékony füst???

    VálaszTörlés
  2. A folyékony füst egy csúnya aroma, de ezzel lehet egyedül imitálni az ilyen dolgokat! Van a Horváth Rozinak füstízű sója ( Tesco - félékben tuti van ), ill. létezik ez a füstaroma nevű kis üvegcse, bioboltokban kapható, kérd, ha éppen nincs, biztosan hoznak Neked! Egyébként ilyen:
    http://href.hu/x/534q
    Jó munkát!

    VálaszTörlés