Annyiban különbözik az eddig általam már próbált szejtánoktól, hogy ez a recept főtt babot használ kiegészítőnek. Jótanács: csak féladagot készíts elsőre, így is lesz félkiló felvágottad!
Szejtános „felvágott”
Legyen a kezed ügyében:
1 csésze főtt fehér bab
2 csésze víz
¼ csésze olaj
2 teáskanál tengeri só
2 teáskanál fűszerpaprika
2 teáskanál hagymagranulátum vagy friss hagyma
1 – 2 gerezd fokhagyma
¼ teáskanál kurkuma
1 evőkanál szójaszósz
pici folyékony füst
2 + ¾ csésze szejtánpor
kevés majoránna, lestyán, oregánó, zsálya, frissen őrölt bors
Így használd a hozzávalókat:
A szejtánpor kivételével dobj mindent a robotgépbe és daráld – keverd össze. Ha ezzel megvagy, keverd hozzá a szejtánport is és dolgozd egy nagy gombóccá az egészet. Hosszúkás rúddá vagy mivé kellene formálnod a masszát, melyet alufóliába csavarva egy óra hosszat kell párolni gőz fölött / elektromos párolóban, majd ezt követően 175 fokos sütőben 45 percig sütni.
Még a lányaim is szeretik ezt a feltétet, ami igazán nagy szó! ;o)
Forrás: VeganDad
Nagyon szeretném kipróbálni, de mi az a folyékony füst???
VálaszTörlésA folyékony füst egy csúnya aroma, de ezzel lehet egyedül imitálni az ilyen dolgokat! Van a Horváth Rozinak füstízű sója ( Tesco - félékben tuti van ), ill. létezik ez a füstaroma nevű kis üvegcse, bioboltokban kapható, kérd, ha éppen nincs, biztosan hoznak Neked! Egyébként ilyen:
VálaszTörléshttp://href.hu/x/534q
Jó munkát!