Íme, egy újabb agyszüleményem, egyszerű és gyors, bár némi előkészítést azért igényel ( az árpát célszerű beáztatni előző este ), nagyon jól esett mindünknek, úgy ropogtattunk, mint a nyuszik :o)
Kesudiós árpa citromos kelbimbóval ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
30 dkg árpa
1 cukkini
½ doboz kukorica leöblítve
50 dkg kelbimbó
½ bio citrom leve + héja
pálmazsír
salátának való tetszés szerint
Így használd a hozzávalókat:
Az árpát alapos beáztatást követően megfőztem. A kelbimbót csíkokra vágtam ( ha nem lettem volna olyan lusta, amilyen, kivágom a torzsáját mindegyiknek becsülettel … de hát … ), rákapirgáltam a citromhéjat, rácsavartam a citromlevet és betettem a hűtőbe, pihenni.
Kevés pálmazsíron megpirítottam a cukkinit, majd ráborítottam egy fél doboz kukoricát, átkevertem és hozzáöntöttem a puha gabonát. 2 marék kesudióból kevés víz hozzáadásával krémet turmixoltam, s ezzel lágyítottam az árpás zöldség masszán.
A kelbimbót pálmazsíron, nagy lángon megpirítottam és a gabona mellé kínáltam, némi salátával együtt.
Nagyon finom volt :o) 4 személyes adag
Forrás: Simply recipes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése