Még adósotok vagyok a karácsonyi desszertünk receptjével, de talán senki nem haragszik meg érte, ha bedobok egy jó kis koffeinmentes cappuccino – por leírást előtte, úgyis túl sok édességet tömtünk magunkba az elmúlt hetekben, nem igaz? :o))
Ez a fincsiség azoknak való, akik nem szeretik a hagyományos kávé – ízt, akik szoptatnak és nem ihatnak „igazi” kávét, azoknak, aki még szívük alatt hordják magzatukat, vagy azoknak, aki le szeretnének szokni a „rendes kávéról” ( = férjem ).
Ajándéknak is kitünő vagy csak úgy magunknak, mert jól esne … fontos, hogy sem cukrot, sem más édesítőszert nem tettem bele, mert egyrészt nem ismerhetem mindenki ízlését, másrészt kapott belőle cukorbeteg és candidás barátnőm is karácsonyra, s nekik ugye nem mindegy mi lapul az üvegben!
Gabonakávé alapú kávékeverék nyugis délutánokra
Legyen a kezed ügyében néhány csinos kis üvegen kívül:
10 gramm karobpor
75 gramm gabonakávépor ( pl.: Biopontos )
200 gramm gabonatejpor ( pl. zab ( szójás! ) – vagy rizs ( nem szójás pl Dimica rizs italpor ) )
20 gramm kókusztejpor
picike vaníliaőrlemény, fontos, hogy száraz vaníliát használjunk és ne folyékony kivonatot + fahéj, ha szereted
A fentieket szépen összekevertem egy nagy tálban, aztán üvegekbe kanalaztam és szépen lezártam. Ha jól emlékszem, két Nescafé Goldos üveg lett tele nekem.
Javaslatom: 2 teáskanál cappuccino porra öntsünk kb. 1 dl forró vizet és alaposan keverjük el, ízlés szerint édesítsük.
Ui.: Ha valaki hagyományos – házi keverésű cappuccino porra ( értsd Complettás, Nescafés ) vágyik, készítse el ezt a receptet, ez is nagyon finom!
Ez zseniáis!:-) Pont karácsony előtt sajnálkoztam magamban, hogy milyen jó lenne vmi ilyesmit készíteni, de hát tejport azt ugye nem lehet... És van ilyen, hogy gabonatejpor is?! Azt hol veszed?
VálaszTörlés:o) Köszi!
VálaszTörlésA gabonatejport a Mediline - ban láttam először, aztán azóta már kisebb bioboltokban is! Arra vigyázz, hogy a legtöbb szójás, de akad olyan is, ami szójamentes ( pl. Dimica rizs italpor ), persze ez is a valamit valamiért elven működik, egy kevés csomósodásgátlót el kell tűrj az italodban, ha ilyet használsz ;o)
Remélem, ízleni fog, mi nagyon szeretjük!!
Nagggyon tetszetős! :)
VálaszTörlésA tejszínhabot miből varázsoltad a tetejére?
A tejszínhab szójás ( Soyatoo ), rendes flakonos, lusta háziasszonyoknak :P Egyszer vettem, méregdrágán és pechemre valami elromolhatott a "szerkezetben" mert a fele ki sem jött a dobozból :S
VálaszTörlésKata! Vaníliaőrleményt nem kapok még bioboltban sem. Hogy készíthetem el házilag? Egyszerűen ledarálom a vanília rudat, vagy azért ennél összetettebb?
VálaszTörlésKöszönöm a tejszínhabos válaszodat, megnézem mennyit nem szégyellnek kérni érte! :)
Timi!
VálaszTörlésÉn a Rapunzeleset használom ( http://href.hu/x/88fz ), nagyon sokáig elég. Házilag nem próbálkoztam még vele, félek, nem tudnám tutira kiszárítani és a nedvesség bajt okozna a porban. De lehet, hogy csak én gondolom rosszul és tényleg simán meg kell őrölni a rudakat. Passz és bocs! :o)
Tejszínhabból különben viszonylagos rendszerességek ilyen dobozosat (
http://href.hu/x/88g4 ) veszek a fújós helyett, ezt magam verem fel géppel. És ebből még mindig kijött az utolsó csepp is :o)))
Azta, ezzel a szójás flakonossal én is így jártam elsőre, hogy alig használtuk, majd beragadt a kinyomója, és nem tudtunk belőle többet nyomni, pedig szinte tele volt. tökre kiakadtam én is, nem is vettem többet!
VálaszTörlésA vanília őrleményt meg is rendeltem, köszönöm! :) Kipróbálom ezt a kész szójahabot, remélem kinyerem belőle a teljes tartalmát, ám ha mégsem, akkor sem leszek bosszús, mert én már legalább Tőletek tudom, hogy mire számíthatok. :)
VálaszTörlés