2009. január 26., hétfő

Villámgyors zöldséges tészta

Mostanában egyre többször rohanok és egyre kevesebb időm jut a konyhában pepecselni, amit meglehetősen sajnálok … de ha már így alakult, akkor jöjjön néhány, szégyenletesen egyszerű étel leírása … úgyis azt szoktátok mondani, ez is kell a blogra :P



Villámgyors zöldséges tészta ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:


75 dkg vegyes, fagyasztott zöldség ( ilyen serpenyős / wokos -féle )

kevés pálmazsír vagy hasonló

2,5 dl zabtejszín

2 evőkanál keményítő + tészta főzővíz

reszelt házi növényi sajt ( vagy Sheese vagy Cheezly )

só, bors


50 dkg tojás mentes tészta, legjobb, ha barna


Így használd a hozzávalókat:


Tégy fel vizet a tésztának.


A zsíron pirítsd meg a zöldségeket, ( dolgozz nagy lángon ), néhány nperc után ötsd bele a tejszínt, s közben keverd ki a keményítőt egy kevés hideg vízzel. Mehet ez is a serpenyőbe, s ha kellően besűrűsödött, reszelj bele egy kis növényi sajtot is, sózd borsozd.


Ekkorra már biztosan forr a víz, dob bele a tésztát, főzd meg a csomagolás szerint, s mielőtt leszűrnéd, kanalazz át a vízből egy keveset a mártásba.


A végén keverd össze az egészet és már tálalhatsz is.


5 adag


6 megjegyzés:

  1. Vègre valaki nem feltètkènt teszi rà a màrtàst a tèsztàra,hanem jòl megforgatja benne tàlalàs elott.Zsu

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon finom volt, ezt készítettem ma ebédre, a munkaigényes céklaleves mellé. Még jó, hogy vannak olyan napjaid, amikor sietned kell! :) Bizony, kell a blogra az egyszerű is, én hálás vagyok érte!

    VálaszTörlés
  3. Szia Kata!

    Véletlen keveredtem erre az oldalra és nem egyértelmű a számomra...

    Így remélem a két kislányod megvárja amíg 16 éves korukban eldönthetik, hogy vegások szeretnének lenni és milyen mértékben!!!!

    Ri.

    VálaszTörlés
  4. Szia Ri,

    Örülök, hogy erre jártál és aggódsz a lányaimért :o)

    Kata

    VálaszTörlés