Őőőő, azt hiszem, ez már elég ciki, így január végén karácsonyi recepttel előrukkolni ( azt hiszem Mamma is ezen morfondírozott a napokban :o), de szeretném megörökíteni ezt a finomságot is az utókornak, max. Ti nem várjátok meg a következő karácsonyt az elkészítésével :P
Trifle ( = öntött süti ) sk.
Legyen a kezed ügyében:
A mennyiségek nagyban függnek a tálad méretétől és az éhes szájak számától!
egy kisebb darab piskóta ( ennek a receptnek a harmada )
3 dl kész keményítős puding ( ha sietsz, ilyen, ha van időd, akkor így készítsd el )
20 szem licsi
1 banán
1 üveg lehetőleg házi meggybefőtt
2 – 3 ek kókuszszirup ( elhagyható, de sokat dob rajta )
1 dl növényi habtejszín
néhány kocka étcsoki
Így használd a hozzávalókat:
Ez egy pakolászós recept, húzd egyik emeletet a másik tetejére és kész is vagy :o) Egy mély és lehetőleg átlátszó tál aljára pakold bele a piskóta csíkokat, ezekre mehetnek a félbevágott és magtalanított licsik, erre öntheted a pudingot, amire karikázhatod a banánt. Ezt is meglocsolhatod egy kevés pudinggal ( a maradékkal ), amire egy egész üveg, lecsöpögtetett meggykonzerv is kerül. Ha használsz kókuszkivonatot, akkor a meggyre csorgasd, ha nem, akkor már csak a tejszínhab felverése marad hátra ill. egy kis díszítés, amit én csokireszelékkel oldottam meg.
Ennyi. Kifejezetten nem árt ennek a desszertnek, ha fogyasztás előtt min. fél nappal készíted el, fantasztikusan összeérnek az ízei! Jó étvágyat hozzá! :o)
Nagyon sokan jól lakhattunk volna belőle ( 6 – 8 fő? ), de mi nem adtunk belőle másnak, inkább 3 napig jártunk rá :o)))
Kapcsolódó posztok: Karácsonyi vegamenü I. II. III.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése