2009. január 31., szombat

Karácsonyi vegamenü IV. - desszert

Őőőő, azt hiszem, ez már elég ciki, így január végén karácsonyi recepttel előrukkolni ( azt hiszem Mamma is ezen morfondírozott a napokban :o), de szeretném megörökíteni ezt a finomságot is az utókornak, max. Ti nem várjátok meg a következő karácsonyt az elkészítésével :P



Trifle ( = öntött süti ) sk.


Legyen a kezed ügyében:


A mennyiségek nagyban függnek a tálad méretétől és az éhes szájak számától!


egy kisebb darab piskóta ( ennek a receptnek a harmada )

3 dl kész keményítős puding ( ha sietsz, ilyen, ha van időd, akkor így készítsd el )

20 szem licsi

1 banán

1 üveg lehetőleg házi meggybefőtt

2 – 3 ek kókuszszirup ( elhagyható, de sokat dob rajta )

1 dl növényi habtejszín

néhány kocka étcsoki


Így használd a hozzávalókat:


Ez egy pakolászós recept, húzd egyik emeletet a másik tetejére és kész is vagy :o) Egy mély és lehetőleg átlátszó tál aljára pakold bele a piskóta csíkokat, ezekre mehetnek a félbevágott és magtalanított licsik, erre öntheted a pudingot, amire karikázhatod a banánt. Ezt is meglocsolhatod egy kevés pudinggal ( a maradékkal ), amire egy egész üveg, lecsöpögtetett meggykonzerv is kerül. Ha használsz kókuszkivonatot, akkor a meggyre csorgasd, ha nem, akkor már csak a tejszínhab felverése marad hátra ill. egy kis díszítés, amit én csokireszelékkel oldottam meg.


Ennyi. Kifejezetten nem árt ennek a desszertnek, ha fogyasztás előtt min. fél nappal készíted el, fantasztikusan összeérnek az ízei! Jó étvágyat hozzá! :o)




Nagyon sokan jól lakhattunk volna belőle ( 6 – 8 fő? ), de mi nem adtunk belőle másnak, inkább 3 napig jártunk rá :o)))

Kapcsolódó posztok: Karácsonyi vegamenü I. II. III.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése