2009. május 26., kedd

Veteményes 2009.


Gondoltam, idén is megmutatom Nektek, mit lehet egy ilyen picikére méretezett kertecskében művelni, mint az enyém. Nem variálom túl a dolgot, egyszerűen nincs rá helyem, de azért ha minden napra jut friss, saját termesztésű saláta, plusz még egy kis ez meg az, akkor már megérte, nagyon is. Főleg, hogy munka meg nincs vele sok és segítségem is akad, a lányok imádnak locsolni és betakarítani :P

Ebben az évben vetettem: májusi salátát, spenótot, jégsalátát, sárgarépát, pasztinákot, retket, okrát. Plusz a teraszon dézsában van rukola, petrezselyem, lestyán, kapor és menta.

Még alig látható állapotban van, de már kikelt az endívia saláta, a bazsalikom.

Mángoldot a tegnap megbogarasodott spenót helyére fogok ültetni és még lesz egy kis tépő salátánk is.

Tavalyról maradt kakukkfű, citromfű, fodros petrezselyem, zsálya ( ha hagynám a kis piszok beterítené az egész kertem!! ), egy csomó eper, amelyek majd csak jövőre hoznak rendes mennyiségű ennivalót ...

S hogy színesítsem a már így is színes képet, rendeltem a Starklt - től egy Jázminpakócát ( alias Sugar baby = Stevia növény ), két teremni képes banánfát és egy fügét :o))

A fotókon pedig már nincs rajta, de már kiültettem 8 paradicsompalántát a veteményesbe és két padlizsánt dézsába. Még morfondírozom egy kis bővítésen, lehet, hogy ma visszamegyek a piacra ;o)

Jaj, ha látnátok azt a zsufit, ami ebben a picike kertben van ... sebaj, lesz még egyszer nekem rendes kertes házam is és akkor ott ...

Poszt a 2007 - es próbálkozásokról és a 2008 - as kertemről.










6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép kis növénykéid vannak:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon jól használod ki a kis helyet, ezeket a növényeket tényleg érdemes ültetni, sokoldalúan felhasználhatók.

    VálaszTörlés
  3. Kukk be: http://cseppmez.blogspot.com/2009/05/kaptam-egy-sityakot.html

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Tetszik, hogy teljes mértékben kihasználod az adott területet! Sokan itt falun, pedig helyük, kertjük van bőven, nem ültetnek semmit. Csak füvesítenek...legfeljebb. Merthogy egész nap dolgoznak.
    De néhány dolgot azért még így is lehetne, ami nem igényel napi szinten kerti munkát. Sokszor arra hivatkoznak, hogy a boltban olcsóbb. Árban lehet is, hogy igazuk van, de ugye attól függ, hogy milyen szempontból olcsóbb.

    VálaszTörlés