2008. december 5., péntek

A blogom és én ...

Az elmúlt egy órát igen hasznosan töltöttem ... a gyerekek délutáni pihenőjükkel vannak elfoglalva, én meg szokás szerint a laptop előtt gubbasztok ( na, nem mintha nem lenne ezer más egyéb dolgom :S ) és nézegetem a statisztikáimat és gondolkodom. Főként azon, hogy milyen szépen alakult ez a blog az elmúlt, közel egy évben. A kezdeti „minden napra egy cikkes” korszakot felváltotta mostanra a 2 – 3 naponkénti publikálás ( ki bírja ezt szusszal? :o)), de mára elmondhatom, meglehetősen színes a kínálatom. Akad itt minden, mint a búcsúban: leves is, főétel is, gabona is, húspótló is, édesség is, sósság is, okoskodó ill. tanító jellegű írások ( pl.: vegakamra ), reklám is ( pozitív is, negatív is ), játék is és visszajelzés is.


Igaz, abból kicsit kevesebb, mint szeretném, de nem panaszkodhatom, százalékos arányban pontosan annyi kommentet kapok, mint a nagyok! ;o) Szerintem nincs olyan blogíró e világon, aki ne szeretné tudni, mit gondolnak róla, hogyan értékelik a munkáját az olvasói, mit beszélnek róla a hálón, esetleg a háta megett. Persze van, akinek nincs ideje nyomozással foglalkozni ( vagy egyenesen kicsinyesnek tartja ), de bennem most felülkerekedett a kíváncsiság, rákerestem néhány olyan kifejezésre a google – n keresztül, amelyek valószínűleg „csak” hozzám köthetők és olvastam. Meg tátottam a szám, mert jócskán akadnak receptjeim itt is, ott is, néha forrással, néha annak megjelölése nélkül ( khm! ), meg lelkes beszélgetések, hogy „Te, ez a torta a hobbifozocske – ről van és olyan finom lett”, meg hogy az „egyik legszimpatikusabb vega gasztroblog számomra a hobbifozocske” stb. stb. Kinek ne dagadna a melle a büszkeségtől, ha ilyeneket olvas?


A legnagyobb és leginkább jóleső dicséretet az egyik, szintén gasztroblogot író, vegán kolleginától kaptam, aki azt írta valahol, hogy Ő arról szokott álmodozni, hogy én főzök Rájuk :o)))))))))) Ezen annyit nevettem és úgy örültem … köszi! ;o)


S köszi mindenkinek, akár ide írtok, direktben, akár e – mail – ben ( még ha soká válaszolok is rá! ), akár jót, akár rosszat, örülök Nektek és igyekszem még jó sokáig írni ezt a blogot, mert szeretem csinálni és jó látni, hogy van értelme!


Ui.: Na, azt hiszem, ideje befejeznem ezt a cikket, jobb, ha rendbe teszem a valóságban is azt a hírös konyhát, amiben főzni szoktam, mielőtt a csemetéim felébrednek, mert csak jár a szám ( = kezem ), vacsoránk meg még persze nincs :P


Van esetleg valakinek valami jó receptje? :o))))


14 megjegyzés:

  1. 'En most ìgy hirtelen,csak koszonom,hogy VAGY!!....ès felteszem a fogòs kèrdèst,miszerint:szteviàval lekvàrt befozni?Szerinted?Jò èjt:Zsu
    ...ja ès kommentelnèk èn,de nèha tobbszori pròbàlkozàsom is kudarba fullad.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Zsu! :o)
    Én csináltam nyáron steviás lekvárt ( epret ), meg barackot befőttet is tettem úgy el és nagyon - nagyon finomak lettek! Igaz, alig van bennük a steviából, szinte csak pár csepp ;o) De bátran lehet ám vele próbálkozni! ;o)

    VálaszTörlés
  3. Komolyan gondoltam, Kata :))

    VálaszTörlés
  4. Rendben, csak kellene pár nagyobb fazék, meg lábas. Azért 8,5 emberre főzni nem ugyanaz, mint 4 - re :o))

    VálaszTörlés
  5. Aztàn dìcsèret jàr neked mèg azèrt is,mert szorgalmasan ìrogatsz.....gondolom a tobbi blog-tulajnak is megvan a maga gondja,de èn azt hittem a karàcsony "Oket azèrt jobban làzban tartja,nekem meg lesz egy csomò ùj receptem....erre olyan nagy a hallgatàs,hogy a tavalyi receptek kozott kell kutatnom.....vègul is nekem azok is ùjak.Zsu

    VálaszTörlés
  6. Kedves Kata!

    Nagyon-nagyon jó Téged olvasni! :-)

    Amúgy mellesleg holnap is az egyik receptedet készülök ebédileg megvalósítani! ;-)

    Adéle

    VálaszTörlés
  7. valóban én is csak dícsérni tudlak..:) ha már stevia: melyiket érdemes venni? légyszi adj tanácsot...

    VálaszTörlés
  8. Zsu értettem a célzást... :)))

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    Igazán kedvesek vagytok, köszönöm! ;o) Bár a szándékom nem direkt dicséretek kicsikarása volt, azért nem mondom, hogy nem esik jól :P

    Harmony, stevia ügyben nem én vagyok a legjáratosabb, de azért a személyes tapasztalatom megosztom Veled. Én eddig csak a folyékony steviát használtam és teljesen jól el vagyok vele :o)) A szomszédasszonyom viszont inkább a port / tablettát kedveli, úgyhogy ez is olyan ahány ház, annyi szokás dolog ... bocs! :o)

    VálaszTörlés
  10. elvétve olvasok vega blogokat, de a tiedet nagyon kedvelem az egyéniséged miatt, ami minden recepten átüt :). csak azt mondd meg, katának miért a nyaka??

    VálaszTörlés
  11. Grenadine, köszönöm :o) És azért KatAnyaka, így lenne helyesebb írásban, mert a lányaim így szólítanak ( ma már kevésbé ), hogy Anyaka :o))Kicsit ( nagyon!!) bénán néz ki leírva, tudom ... de már nem szeretnék változtatni ..

    VálaszTörlés
  12. Nekem a KatAnyaka rögtön átjött, eszembe sem jutott eddig a másik változat :) No igen, mi anyukák...
    És igen, írogass csak szorgalmasan, olvassuk, szeretjük.
    Kérdezzek én is a Steviáról? Hol lehet kapni? Bioboltban már próbáltam, de lehet, hogy nem jóban.

    VálaszTörlés
  13. Köszi, Neked is, Orsi! :o)
    Én eddig kizárólag bioboltban vettem steviát, valószínűleg rossz helyen keresgéltél ... nézz meg egy nagyobbat is! ;o)

    VálaszTörlés