2008. december 20., szombat

Mit főzzek?? ( Karácsonyi vegamenü összeállítási probléma )

Most én kérek Tőletek segítséget a karácsonyi menünket illetően ( jófej vagyok, mi? ) Nem tudom, idén miért nem sikerül rendet tenni a fejemben örvénylő ezer recept között, de egyszerűen nem tudok választani. Az utolsó néhány hónapban pedig elég sokat foglalkoztam ezzel a dologgal, de csak a káosz lett egyre nagyobb bennem, egyedül nem megy a választás, kérlek, szavazzatok és mondjátok meg, szerintetek melyik főételt készítsem el szenteste! A leves és a desszert fix ;o)


Leves:

Vegán sajtos karfiolleves ( főbb összetevői: hagyma – zeller – krumpli – karfiol – vegán sajt – borsó – kapor – mustármag - curry – rizstej ), ez elég gyerekbarátnak hangzik ;o)


Főétel:


VAGY Lencsés gombás „loaf” ízletes krumpli töltelékkel ( nem szójás ajánlat ) ( főbb összetevői: lencse – fokhagyma – gomba – spenót – búzacsíra – vegán sajt – zsemlemorzsa – krumpli – bazsalikom – kakukkfű ), a forma aljára megy a lencsés gombás cucc, rá a krumpli töltelék, aztán újra a lencse és ha megsült, kiborítható és szeletelhető, állítólag ;o)


VAGY Gombás, sajtos, zöldséges rétes ( szójás ajánlat ) ( főbb összetevői: hagyma – színes paprika – fokhagyma – kakukkfű – gomba – spenót – tofu – vegán sajt – réteslap ) réteslapba csomagolt, krémes zöldségegyveleg, szintén szeletelhető sütés után.


VAGY Szejtán tekercs zöldséges töltelékkel ( szejtán – valamilyen zöldséges cuccal töltve – ezt még nem találtam ki ) szejtán lapok megtöltve valami finommal, feltekerve, megkötözve és megsütve.


+ valamilyen nyers saláta természetesen


Desszert:

Trifle ( egy mély tálban tészta - gyümölcs - pudingszerű krém - tejszínhab ), hogy hívják ezt magyarul? :S


Némelyik receptnél nincs mit belinkelnem, mert a Vegetarian Times magazinból valók, de ha segítetek dönteni, természetesen lefordítom gyorsan és be is gépelem a leírásokat. Azt hiszem, két félét fogok megcsinálni a fenti három főételből, de melyik kettőt????????????????????


Köszi! :o)


8 megjegyzés:

  1. Ez fogòs kèrdès......èn talàn az lencsèst vàlasztanàm,ha valòban szeletelheto akkor làtvànynak sem rossz.Zsu

    VálaszTörlés
  2. Én is biztos a lencsét választanám, mert mostanában rájöttem, hogy a lencse nagyon finom :) És ez a lencsés dolog egész jól hangzik.
    Ildi

    VálaszTörlés
  3. Én az elsőt, a lencsést választanám. Szerintem egyszerű is, finom is :)

    VálaszTörlés
  4. MÉg jó, hogy amúgy mi ajánljuk a menüket a közös blogon, mi?:-))) (egyelőre még nekem sincs gőzöm gyakorlatilag, illetve Férj "zsarol", hogy legyen húsos is, miatta+a gyerkőc miatt, de ezzel baromira nemakarok megbékélni... Tavaly úgyis volt, nekik, lehet idén erre hivatkozom majd:-))
    Szóval, én amúgy a szejtántekercsre szavazok feltétlenül! Engem ez a téma kb. 1 éve foglalkoztat, de vhogy még mindig nem látom magam előtt, hogy ebből a szejtánporból hogyan varázsolhatok ilyen lapokat?! Nekem mindig egy gombóccá összeáll, ha a vízzel összekeverem... Ha viszont te megfőzöd, legalább leteszteled nekem.:-)))

    VálaszTörlés
  5. Nekem akkor volt nagyon jól alakítható és készen is kiváló állagú a porból készített szejtán, mikor túl sok vízzel kevertem el az elején, egyszerre hozzáöntve (különben ha már összeállt, akkor nem lehet még egy kicsit adni neki). Olyanból simán el bírom képzelni, hogy ki lehet nyújtani, mint a tésztát. Tartottam tőle, hogy szét fog főni, de nem így lett.
    Engem igazából nem vonzanak annyira ezek a húshelyettesítők, meg ezt elég hosszadalmas elkészíteni, azért nem erre esett a választásom.

    VálaszTörlés
  6. Dulmina!
    Egyszer próbáltam már úgy, hogy sok vizet adtam hozzá, de nekem akkor szétfőtt:-(.

    VálaszTörlés
  7. Kata, én lencséset szilveszterkor fogok csinálni, gombásat nem ennék karácsonykor (sem). Úgyhogy én is a szejtánra szavazok.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Lányok & Asszonyok! :o)

    Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a kommentes / email - es szavazatokat!
    Azt hiszem, megvan a két nyertes: lesz lencse és szejtántekercs, aztán majd beszámolok! ;o)

    Jó éjt!

    VálaszTörlés