Karobos – kókuszos kalács
Tészta:
50 dkg liszt ( 15 dkg zabpehely + 35 dkg tk. tönköly )
1 csomag szárított élesztő
3 evőkanál nádcukor
kicsit több, mint 2 dl tej ( rizs és kókusztej keveréke, mert az volt bontva és passzolt is :o)
8 dkg bio margarin
1 tojásnak megfelelő lenmag + víz keveréke
egy nagy csipet só, amit én kifelejtettem
Krém:
8 dkg bio margarin
3 evőkanál nádcukor helyett nálam csak 1 ek.
1 evőkanál holland kakaópor helyett nálam 2 evőkanál karobpor
2 evőkanál kókuszreszelék – lehet, hogy több kéne, mert a kókusz ízt nem is éreztem?
Így használd a hozzávalókat:
Kezdjük a tésztával. A tejet langyosítsd meg, mérd ki a liszteket, a margarint, cukrot, élesztőt, sót, keverd össze a lenmagot a vízzel, majd mindent mindennel, dolgozd meg a tésztát. Ha nem ragad és szép gombócot formáz, akkor mehet pihenni min. egy órára, de én legközelebb 1,5 órát is fogok várni.
Közben keverd habosra a krémhez a megadott hozzávalókat.
Ha a tészta szépen megkelt, gyúrd át kicsit, oszd ketté és nyújtsd 25 x 30 cm – es téglalappá először az egyiket, majd a másikat. A krémmel kend meg a lap tetejét, majd mint a beiglit szépen csavard fel, így kapsz egy rudat. Vágd hosszában ketté a rudat egy éles késsel úgy, hogy a tetején kb. 1 cm hosszan egyben maradjon. Sajnos nem volt időm ezt a fázist lefotózni, de az eredeti receptben szerepel róla kép!! A két szárat szépen összefonva, kapod meg a kalács végső formáját. Ezt ismételd meg a második rúdnál is!
Tepsire téve még vagy 20 percig hagyd őket pihenni, majd előmelegített sütőben 180 simán, vagy 160 légkeveréses, kb. 20 – 25 perc alatt sülnek meg. Sütés előtt én lekentem őket még kókusztejjel, ami klasszul megpuhította a kalácsokat.
Forrás: Csicseriborsó, bab, lencse blog
Nagyon gusztusosak, gratulálok hozzá, ügyes vagy:)
VálaszTörlésrégen én is kora reggel főztem. de ez már a múlt :)
VálaszTörlés