Manapság az számomra a legőszintébb dicséret, ha a lányaim megeszik a vacsorájukat. Szó nélkül, fintorgást mellőzve, gyorsan kanalazva, tekintetüket elmélyülten a tányér aljára szegezve :o) Na, ez a leves pont ilyen volt és szerencsére nem csak a gyerekeket vettem le vele a lábukról, hanem a felnőtteket is. Nagyon finom, harmonikus ízű melegség a hidegebb napokra!
Fehérbabos – sárgarépás paradicsomleves
Legyen a kezed ügyében:
2 doboz konzerv fehérbab
1 doboz paradicsomkonzerv
1 nagy hagyma
3 gerezd fokhagyma
pálmazsír
lestyán, bazsalikom, vegamix
4 nagy sárgarépa
Így használd a hozzávalókat:
A hagymát felkockázom, megpirítom a pálmazsíron, rádobom a lereszelt fokhagymát is, a kicsire aprított sárgarépát is, majd felöntöm a paradicsommal és sok vízzel. Fedő alatt puhára főzőm a répát, ha ez is megvan, akkor beleborítom az egyik babkonzervet, fűszerezem és alaposan összeturmixolom. ( Finnyásabbak át is szűrhetik :P ) Visszateszem a tűzre és beleöntöm a másik babos doboz tartalmát is, rottyantok rajta egyet és már tálalok is.
Forrás: Vegalicious recept módosítva
Megcsináltam, tényleg nagyon finom. Köszönjük!
VálaszTörléshttp://alkoto.freeblog.hu/archives/2009/02/13/3794843/
Szia Orsi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy Nektek is ízlett :o) S jó ötlet a tökmag, nagyon is!!