2009. február 9., hétfő

Melengető leves - gyorsan! ( vegán )

Manapság az számomra a legőszintébb dicséret, ha a lányaim megeszik a vacsorájukat. Szó nélkül, fintorgást mellőzve, gyorsan kanalazva, tekintetüket elmélyülten a tányér aljára szegezve :o) Na, ez a leves pont ilyen volt és szerencsére nem csak a gyerekeket vettem le vele a lábukról, hanem a felnőtteket is. Nagyon finom, harmonikus ízű melegség a hidegebb napokra!




Fehérbabos – sárgarépás paradicsomleves


Legyen a kezed ügyében:


2 doboz konzerv fehérbab

1 doboz paradicsomkonzerv

1 nagy hagyma

3 gerezd fokhagyma

pálmazsír

lestyán, bazsalikom, vegamix

4 nagy sárgarépa


Így használd a hozzávalókat:


A hagymát felkockázom, megpirítom a pálmazsíron, rádobom a lereszelt fokhagymát is, a kicsire aprított sárgarépát is, majd felöntöm a paradicsommal és sok vízzel. Fedő alatt puhára főzőm a répát, ha ez is megvan, akkor beleborítom az egyik babkonzervet, fűszerezem és alaposan összeturmixolom. ( Finnyásabbak át is szűrhetik :P ) Visszateszem a tűzre és beleöntöm a másik babos doboz tartalmát is, rottyantok rajta egyet és már tálalok is.


Forrás: Vegalicious recept módosítva



2 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, tényleg nagyon finom. Köszönjük!
    http://alkoto.freeblog.hu/archives/2009/02/13/3794843/

    VálaszTörlés
  2. Szia Orsi!

    Örülök, hogy Nektek is ízlett :o) S jó ötlet a tökmag, nagyon is!!

    VálaszTörlés