Van egyszerűbb vendégváró a muffinnál? Mármint, ha édességről beszélünk, szerintem nincs. Nekem ez az egyik kedvencem. Gyors és egyszerű. Tökéletesen kiegészítette hétfőn a locsolóknak szánt almás pitét, el is fogyott mind egy szálig.
Graham muffin
Legyen a kezed ügyében:
10 dkg növényi margarin
10 dkg nádcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
fél csomag sütőpor
20 dkg graham liszt ( a recept zablisztet ír, de nekem az nem volt itthon )
10 dkg áfonya ( nagy marék szárítottat használtam )
kevés almalé vagy víz
Így használd a hozzávalókat:
Keverd a margarint, a cukrot és a vaníliakivonatot habosra, adagold hozzá a lisztet, a sütőport ill. egy kevés almalevet vagy vizet, hogy muffin – szerű masszát kapj. Ne legyen se túl híg, se túl kemény. A végén keverd hozzá a gyümölcsöt is. Kanalazd a muffin sütőbe a tésztát és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd kb. 20 – 25 percig.
Forrás: Sütés tej és tojás nélkül c. könyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése