Vendégeket vártunk szombaton ebédre, hagyományos konyhát vivő, húst is fogyasztó anyuka és kisfia személyében, akik azonban elég nyitottak az újdonságokra. Erika említette is, hogy korábban felfigyelt itt a blogban szereplő szejtán receptre, de még nem próbálta ki, gondoltam, meglepem Őket egy ilyen trükkös étellel. Őszintének tűntek, amikor azt mondták: „finom” :o)
Szejtán Hentes tokánynak álcázva ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
2 – 3 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 dl paradicsompüré
kevés víz
60 dkg szejtán
15 dkg füstölt tofu
2 nagyobb csemegeuborka
só, bors, majoránna
2 dl növényi tejszín + ½ lime leve VAGY 2 dl szójajoghurt
Így használd a hozzávalókat:
Az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva az edényt, szórd meg a pirospaprikával ( legyen a kezed ügyében egy kis víz is, nehogy megégjen a fűszer ), ezután tedd vissza a tűzre a lábast, jöhet a felkockázott paprika, paradicsom, később a paradicsompüré és hagyhatod is egy kicsit rotyogni. Ez fontos, hisz sem a szejtánnak, sem a tofunak nem kell hosszas főzés, szinte csak a végén kell beleraknod az ételbe ( a szejtánt természetesen csíkokra kell vágni, én a gyerekek miatt vagdostam kockára, hogy könnyebben tudják enni ). Persze a kicsi darabokra vágott ubi se maradjon ki, majd fűszerezd és keverd hozzá a tejszínt + a lime vagy citrom levét, forrald össze és készen is vagy. Mi párolt rizzsel ettük!
5 – 6 személy részére
Szia Katanyaka!
VálaszTörlésTudod, mekkora kedvencem (volt még húsevőként) a hentestokány? S hogy milyen régóta keresek jó vegareceptet hozzá???
Nagy-nagy köszönet!
:-)))))
Adéle
Szia Adéle!
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá! :o))