Nekem mániám a répatorta! Ha jön a tavasz, egészen biztosan sütök egyet! Volt is egy kiváló, bevált receptem, ami alapján az elmúlt két évben készítettem ezt a finomságot és idén is elő akartam venni, gondoltam jó lesz a nagyobbik lánykánk szülinapi bulijára ( rögtön két példányban, hogy biztosan jusson mindenkinek )! Kerestem - kutattam a receptet, törtem a fejem, sehol sem találtam, aztán egyszer csak rájöttem!!! A másik gépemen volt, azon amelyikről egy csomó adat elszállt, többek között a régi levelezőprogramom is :o( Abban volt egy draft, abban gyűjtögettem egy csomó anyagot ... tudom, kimenthettem vagy kinyomtathattam volna ... de nem tettem ... Így most új recept után kellett néznem, vállalva a kockázatot, hogy elrontom Eszter szülinapi tortáját ( én már csak ilyen bevállalós vagyok ), és sikerült! Mármint nem elrontani a tortát! :o) Találtam egy, a régi sütihez hasonló receptet a neten és bejött!
Répatorta ( tojás nélkül )
Legyen a kezed ügyében:
½ csésze nádcukor
1 csésze teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 csésze graham liszt
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál mézessüti fűszerkeverék
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
3 csésze finomra reszelt sárgarépa
¾ csésze növényi olaj
½ csésze almalé
2 teáskanál vaníliakivonat
4 tojáspótló – nálam 4 evőkanál őrölt lenmag + 12 evőkanál víz
¾ csésze kis darabokra vágott dió
friss reszelt gyömbér, ízlés szerint
Így használd a hozzávalókat:
Mi sem egyszerűbb ennél: melegítsd be a sütődet 160 – 170 fokosra, s mindent mindennel össze kell keverni. Persze az eredeti utasítás szerint először a száraz hozzávalókat kell, aztán külön a nedveseket és végül összevegyíteni az elsőt a másodikkal, de én most nem szórakoztam ezzel. Egy tálban csináltam az egészet, majd a tartalmat szépen beleöntöttem egy 26 cm – es szilikon tortaformába, amit még vajazni sem kell
ett. Nekem 50 perc alatt sült meg.
( A tetejére nem a szokásos sajtkrém került, bár egyszer ebből is csinálok egy vegán változatot - ha lesz időm -, hanem karobmáz, csak a miheztartás végett :o)
Az ünnepeltnek is, nekünk is ízlett! ;o)
Forrás: Recipezaar
S íme a nagy háromévesünk a húgával :o), kicsit komoly kivitelben, de hát így sikerült Őket lekapni!
Boldog Szülinapot Kívánok a kis-nagy lányodnak!:-D
VálaszTörlésmajdnem egyidős az enyémmel!;-)
Nem vagyok répatorta kedvelő, de ez tényleg nagyon finom volt (nem is volt répa íze :)) Azt hiszem én is elkészítem itthon.
VálaszTörlésBoldog szülinapot kívánok a kis ünnepeltnek!
VálaszTörlésZsanna
Sütis néne, Zsanna!
VálaszTörlésKöszönjük Eszter nevében! :o)
Ildi!
András is segített a maradékok elfogyasztásában?! ;o)
Ha a diót kihagyom akkor ugyanannyi liszttel pótoljam, vagy nem kell? Köszi :)
VálaszTörlésKedves Névtelen,
VálaszTörlésnem próbáltam úgy, elvileg működnie kell, csak nehezebb lesz a tészta dió nélkül! :)
Sok sikert,
Kata